Belast met erfelijke borst- en eierstokkanker?

Array

symposium_borstkanker_klein-300x200Kom dan naar het Congres BRCA dat de Borstkankervereniging Nederland organiseert op zaterdag 27 september in De Reehorst in Ede.

Het programma start met een uitleg over de nieuwe ontwikkelingen en huidige stand van zaken op het gebied van zorg voor mensen met een (mogelijk) BRCA1- of BRCA2-mutatie. Daarna volgen keuzeblokken waar allerlei kwesties behandeld worden waarmee je te maken kunt krijgen als je belast bent met
erfelijke borst- en eierstokkanker.

Tijdens de lunchpauze is er door middel van speeddates de gelegenheid om met deskundigen en lotgenoten in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld over werk en verzekeringen en jongeren met een mogelijke BRCA1 of BRCA2 genmutatie. Hiervoor geldt geen voorinschrijving.

Erfelijk of familiair belaste vrouwen en vaak ook hun partners zijn meestal erg benieuwd naar het resultaat van verschillende soorten preventieve borstoperaties en borstreconstructiemethoden. Hiervoor is een speciale ruimte ingericht waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen
uitwisselen. Enkele ervaringsdeskundigen zijn bereid hun eigen reconstructie te laten zien.
Bron: Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen