Huiskamer voor patiënten in Diakonessenhuis Utrecht – Bouw mee!

diakonessenhuisHet Diakonessenhuis bouwt een speciale huiskamer voor patiënten, naasten en medewerkers in het ziekenhuis in Utrecht. Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan in deze prettige omgeving tot zichzelf komen op zijn eigen manier, alleen of samen met anderen. Het ziekenhuis herbouwt de voormalige ‘huiskamer’ van de diakonessen die het ziekenhuis in 1844 oprichtten en in het ziekenhuis woonden. Vroeger al waren patiënten welkom in de huiskamer van de diakonessen en voelden zij zich even geen patiënt.

JCI Utrecht helpt het ziekenhuis deze huiskamer in ere te herstellen. Het netwerk van ondernemende mensen tot 40 jaar organiseert lokale projecten om positieve veranderingen in de samenleving te bewerkstelligen. De bouw van de huiskamer start in 2015 en iedereen kan meebouwen. Er is extra geld nodig voor de bouw en de inrichting. Ga voor meer informatie naar www.diakonessenhuis.nl/huiskameren bekijk de film.

Huiskamer maakt verblijf en bezoek prettiger
Rob Florijn, voorzitter Raad van Bestuur Diakonessenhuis: “Het is zelden prettig om naar het ziekenhuis te gaan. Het is onze taak om dat bezoek of verblijf zo prettig mogelijk te maken. Uiteraard door de best mogelijke medische en verpleegkundige zorg te bieden. Maar we weten ook hoe belangrijk de omgeving daarbij is. Daarom zijn er op dit moment ook diverse nieuw- en verbouwprojecten gaande in onze ziekenhuizen. De nieuwe huiskamer in Utrecht zorgt er straks voor dat mensen zich hier even thuis van huis kunnen voelen. Bijzonder trots ben ik op het feit dat we de huiskamer van ons stadsziekenhuis realiseren voor en door Utrecht met behulp van JCI Utrecht. Zij zetten hun kennis en vrije tijd in om de huiskamer vorm te geven en om anderen te inspireren mee te bouwen aan deze belangrijke huiskamer. Dat kan in de vorm van sponsoring, donaties en materialen. Alle hulp is welkom aangezien we dit niet uit onze reguliere middelen voor patiëntenzorg kunnen financieren.”

Met behulp van JCI utrecht van ontwerp naar bouw
Maartje van Dijken van JCI Utrecht: “Via creatieve brainstorms, het bezoeken van andere organisaties en interviews met meer dan 40 patiënten, naasten en medewerkers konden we ‘de huiskamer’ afstemmen op hun wensen. Architect Sander Buijs vertaalde die wensen in een ontwerp. Om de huiskamer te kunnen bouwen en het verblijf van patiënten in het ziekenhuis te veraangenamen is veel extra geld nodig.” Jan-Joost Kroon, één van de projectleiders van JCI Utrecht: ‘We blijven ons met veel energie en enthousiasme inzetten voor ons stadsziekenhuis en zijn op zoek naar bedrijven en particulieren die mee willen bouwen aan dit bijzondere project. Dat doen we in samenwerking met de ANBI-Stichting Vrienden van het Diakonessenhuis. Deze stichting zet zich in om het verblijf van patiënten in het Diakonessenhuis te veraangenamen.”


Bouw ook mee!
Onder andere met uw hulp kunnen wij deze huiskamer in ere herstellen in het Diakonessenhuis in Utrecht. En het verblijf van patiënten en hun familie in het ziekenhuis veraangenamen. Bouw ook mee en kijk voor meer informatie en de film op www.diakonessenhuis.nl/huiskamer

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen