Student Verplegingswetenschap Monique Legemaat presenteert op het World Congress Vasuclar Acces in Berlijn

Array

monique Legemaat grootVerplegingswetenschapper Monique Legemaat verbleef een paar dagen in Berlijn om haar review uit master jaar 1 te presenteren op het World Congres Vasuclar Acces.  Over hoe zij het congres in het buitenland heeft ervaren, heeft ze kort een verslag geschreven.

Tijdens het World Congress Vascular Access in Berlijn heb ik de resultaten van mijn review van masterjaar 1 gepresenteerd. De titel van mijn presentatie was ‘Effect of a Vascular Access Team on Central Line Associated Bloodstream Infections in infants admitted to a neonatal intensive care unit; a systematic review’.

Door mijn begeleider dr. Agnes van den Hoogen werd ik een half jaar geleden aangemoedigd om een abstract van mijn review in te dienen voor een congres met specifieke aandacht voor vascular access. Een paar weken later had ik vernomen dat mijn abstract werd geaccepteerd voor een mondelinge presentatie! De presentatie mocht ik geven in de main hall van het Berliner Congress Center. Een flinke zaal en dat was wel even slikken. De ochtend en het begin van de middag heb ik andere presentaties bezocht en op die manier kon ik de kunst een beetje afkijken. Het viel mij op dat de presentaties waar de sprekers heel rustig vertelden en soms ook een pauze lieten vallen in hun verhaal, mij het meest aanspraken. Ik heb mij toen voorgenomen om ook in een rustig tempo mijn praatje te houden. Na het zien van enkele presentaties was ik er gerust op dat mijn Engels goed te verstaan zou zijn.

De presentatie duurde 10 minuten en na afloop kreeg ik een aantal vragen van mensen uit de zaal. Door mijn congresbezoek heb ik goede contacten opgedaan met medeonderzoekers uit onder andere Australië en Engeland. Het abstract van de presentatie is gepubliceerd in The Journal of Vascular Access (http://www.vascular-access.info/article/wocova-2014-abstracts). Het review artikel is inmiddels in review genomen door de International Journal of Nursing Studies.

Het was een spannende en mooie ervaring!

Het congres en de reis- en verblijfskosten zijn gesubsidieerd door de opleiding Klinische Gezondheidswetenschappen (KGW) en de afdeling neonatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (de afdeling waar Monique haar onderzoeksstage heeft uitgevoerd). Meer informatie over de subsidie van KGW voor het opdoen van internationale ervaring is hier te vinden.

Bron: Universiteit Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen