White Paper over zorgcontracten ‘Meer zorg per euro’

Array

Beloon kwaliteit in plaats van productie
Huidige Nederlandse zorgcontracten belonen de productie van zorg.  In de White Paper, verderop in dit artikel, staan buitenlandse voorbeelden van zorgcontracten die sturen op kwaliteit. Het resultaat: hogere klanttevredenheid, betere gezondheidszorg en lagere zorgkosten (‘Triple Aim’). VEROZ roept met deze White Paper de markt op om gezamenlijk te experimenteren met contractinnovaties.

Deze White Paper is tot stand gekomen door een samenwerking binnen Veroz van Adstrat en GSK. In dit document zijn buitenlandse voorbeelden geanalyseerd ter inspiratie voor vernieuwingen in ons beloningssysteem. In Nederland betalen we in de zorg nog steeds primair voor volume en niet voor kwaliteit van zorg. Deze White Paper laat zien dat met innovatieve en betere contracten tussen zorgverzekeraar en zorgverlener ‘Triple Aim’ mogelijk is: meer gezondheid per geïnvesteerde euro.

Triple Aim

unnamed

Om een maatschappelijk debat op te starten zet VEROZ het thema ‘contractinnovatie in de zorg’ op de agenda tijdens het VEROZ jaarcongres op 26 november 2014 in Amsterdam. Dit document is de basis voor een dialoog tussen zorgpartijen. Veroz is benieuwd naar uw reactie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen