Vakbonden en Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent BV ondertekenen Sociaal Plan

Array

Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent kijkt met vertrouwen naar de toekomst
De vakbonden van de CAO VVT en Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent (HHP-V) hebben een akkoord bereikt over het Sociaal Plan. Dankzij de maatregelen in het Sociaal Plan blijft de organisatie Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent financieel stabiel. Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent kijkt nu met vertrouwen naar de toekomst. Klanten behouden hun hulp zoals afgesproken met de gemeenten en dankzij het Sociaal Plan behoudt het merendeel van de medewerkers hun baan.

geld, thuiszorgBegin juli zijn de medewerkers geraadpleegd over het Sociaal Plan. Het Sociaal Plan is noodzakelijk vanwege de veranderingen in verband met het overheidsbeleid ten aanzien van huishoudelijke hulp. Vrijwel alle medewerkers hebben aangegeven in te kunnen stemmen met het plan. Daarom hebben de vakbonden van de CAO VVT besloten om definitief akkoord te gaan met het Sociaal Plan, die nu dan ook ondertekend is door genoemde partijen.

De afgelopen jaren zijn de tarieven voor huishoudelijke hulp gedaald en is het aantal uren huishoudelijke hulp afgenomen. Om ook in de toekomst de hulp te kunnen blijven bieden is een aanpassing in de organisatie noodzakelijk. In het Sociaal Plan staat beschreven dat de loonschalen beter afgestemd moeten worden op de aard van de werkzaamheden en de tarieven die gemeenten momenteel vergoeden. Daarnaast wordt de omvang van het personeelsbestand afgestemd op de verminderde algemene afname van huishoudelijke hulp. Eind augustus wordt aan de medewerkers bekend gemaakt wat dit voor hen persoonlijk betekent. Er is dan ook bekend voor hoeveel medewerkers het Sociaal Plan directe gevolgen heeft.

Bron: Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen