‘100 jaar Daniel den Hoed’

0
498

Najaarscampagne: Rotterdam in actie voor ‘Maak kanker kansloos‘
Met het hijsen van honderd jubileumvlaggen op de Boompjes in Rotterdam start maandag 1 september de najaarscampagne van het eeuwfeest ‘100 jaar Daniel den Hoed’. Tot 31 oktober, wanneer de grote inzameldag in het Erasmus MC plaatsvindt, wordt iedereen uit Rotterdam en omstreken opgeroepen in actie te komen in de strijd tegen kanker. Onderdelen van de campagne zijn acties op basisscholen, een grote spaarpottenactie in de winkels en horeca en een bedrijfsestafette waarbij de Hoed van Daniel van het ene naar het andere bedrijf gaat om in actie te komen.

In september komen duizenden leerlingen van verschillende basisscholen in actie met het knutselen en versieren van de Hoed van Daniel. Canon Nederland maakt het mogelijk dat alle kinderen met hun zelfgemaakte hoed op de foto gaan en een eigen campagneposter krijgen. Met de posters en de hoeden voeren de kinderen met de school actie voor ‘100 jaar Daniel den Hoed’.

In Rotterdam en omstreken zal de Hoed van Daniel overal zichtbaar zijn. Bekende Rotterdammers roepen met het ophouden van de hoed mensen op in actie te komen en/of te doneren. Een bijdrage leveren is mogelijk via sms of de website, maar ook door een bijdrage te doen in een van de 1500  ‘hoedspaarpotjes’ die te vinden zullen zijn in de winkels en horeca.

Ook het bedrijfsleven komt met de hoed in actie. Tot eind oktober maakt de Hoed van Daniel een tour langs de verschillende bedrijven. Belandt de hoed bij een bedrijf, dan betekent dit het startsein voor medewerkers, relaties en/of klanten om in actie te komen voor ‘100 jaar Daniel den Hoed’. Rotterdam Topsport is de eerste deelnemer aan de estafette met de organisatie van een golftoernooi op 1 september voor relaties.

Vrijdag 31 oktober vormt de grote inzameldag in het Erasmus MC het sluitstuk van de campagne. Alle deelnemers aan de verschillende acties komen bij elkaar om de opbrengst van hun acties kenbaar te maken. De inzameldag valt samen met het Open Huis van het Erasmus MC Kanker Instituut. Zowel op de centrumlocatie als de locatie Daniel den Hoed is het mogelijk nader kennis te maken met de verschillende onderdelen van zorg, onderwijs en behandelingen op het gebied van kanker.

Met ‘100 jaar Daniel den Hoed’ wordt uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van oncologische zorg in Rotterdam. Honderd jaar geleden opende het Rotterdamsch Radio-Therapeutisch Instituut haar deuren. Onder leiding van radioloog Daniel den Hoed groeide later deze kliniek uit tot een internationaal zeer gerenommeerd multidisciplinair kankerinstituut. In 2014 is alle  oncologische zorg, behandeling, onderwijs in Rotterdam gebundeld onder de naam Erasmus MC Kanker Instituut. Met de opbrengst van de campagne ‘100 jaar Daniel den Hoed’ moet meer baanbrekend onderzoek ‘kanker kansloos maken’.

Meer informatie over Erasmus MC Kanker Instituut is te vinden op www.erasmusmc.nl/kankerinstituut