Fietsploeg Meander bedwingt Stelvio-pas voor goede doel

Array

De fietsploeg van Meander Medisch Centrum heeft zaterdag 30 augustus succesvol de Stelvio-pas in Noord-Italië beklommen. Aan de zware tocht is een goed doel verbonden: Barcode for Life, voor onderzoek op het gebied van kanker.

Onder de ploegnaam ‘Meander voor de top’ gingen achttien wielrenners – merendeels specialisten van het ziekenhuis – de uitdaging aan om de top van deze Italiaanse berg te bereiken. De omstandigheden waren goed: koel, vochtig en een beetje mist, met veel zuurstof in de lucht. De Stelvio-pas beklimmen blijft echter een pittige prestatie, met hellingpercentages tussen 7 en 14% over een afstand van 21 km.

Fietsploeg Meander StelviopasDe sfeer bij de finish was heel bijzonder. Het was er niet alleen nat en koud (3 graden), maar ook werd boven nog eens duidelijk waar het eigenlijk om ging: het ondersteunen van onderzoek naar geïndividuali-seerde kankerbehandeling. Iets waar Meander Medisch Centrum ook aan bijdraagt middels deelname aan het Centre for Personalized Cancer Treatment. Het totale project Stelvio for Live heeft maar liefst 278.000 euro opgeleverd. De ploeg van Meander fietste daarvan ruim 30.000 euro bij elkaar.

Frank de Reij, voorzitter raad van bestuur, fietste zelf ook mee en kijkt terug op een zeer geslaagd evene-ment. “Iedereen heeft het gehaald. Er was een enorme teamgeest. Op de berg is er slechts het gevecht met jezelf en met de natuur. Volgend jaar gaan we zeker weer proberen een team op de been te bren-gen.”

De stichting Stelvio for Life organiseerde voor de derde maal de (hard)loop- en fietstocht naar de top van de “Passo dello Stelvio”. De zuidzijde van de Stelvio is een bekende en beruchte bergpas in Italië. De top ligt op een hoogte van 2.758 meter en wordt bereikt na het overwinnen van 1.533 hoogtemeters.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen