‘BuurtBuis’ inzending voor Connected Health Challenge

Array

Divitel en HestiCare dienen gezamenlijk het concept ‘BuurtBuis’ in voor de Connected Health Challenge van Ziggo Zakelijk, UPC en Vita Valley. De organisaties hebben de handen ineen geslagen om tot een eenvoudig inzetbare oplossing te komen die ouderen activeert, zelfredzamer maakt en bovendien meer plezier brengt in het dagelijks leven.

BuurtBuis is een eenvoudig inzetbare oplossing, waarbij via de TV diverse interactieve content en functies worden aangeboden. Bovendien zorgt de oplossing ervoor dat er binnen de directe omgeving meer begrip en draagvlak ontstaat voor de problematiek die de ouderenzorg met zich meebrengt.

buurtbuisDe TV als vertrouwd medium
Binnen de zorg worden tal van toepassingen aangeboden. Hierbij wordt meestal uitgegaan van het gebruik van computer of tablet. ‘BuurtBuis’ werkt anders. Voor het gebruik is niets meer nodig dan een eenvoudig kastje dat direct op het modem en de TV wordt aangesloten. Hierdoor krijgt de gebruiker meteen de beschikking over alle functies van BuurtBuis.

BeeldBellen via de TV
Met een druk op de knop kunnen ouderen live communiceren met mantelzorgers, vrienden en familie. De foto’s in het menu tonen aan met wie de verbinding kan worden gemaakt.

Actief op bekend terrein
Interactieve uitzendingen die door vrijwilligers worden verzorgd. Ouderen kunnen direct met de afstandsbediening reageren op de inhoud van het programma. Door een knop op de afstandsbediening te drukken kan een videoboodschap worden opgenomen. Met behulp van Kinect kunnen ouderen meedoen met bewegingsprogramma’s, waarbij het systeem aangeeft of de oefeningen goed worden uitgevoerd.

JouwBuis
Met JouwBuis krijgen ouderen direct toegang tot een compleet archief van TV programma’s, films en TV series. Voor veel ouderen is structuur in het leven belangrijk. Daarom kan eenvoudig een eigen TV programmering worden vastgelegd, waarbij op vastgestelde tijdstippen de diverse, zelfgekozen content kan worden bekeken.

Bekenden dichtbij
Familie en vrienden kunnen eenvoudig foto’s en filmpjes uploaden die door de oudere met een druk op de knop op de TV bekeken kunnen worden.

Stem op ‘BuurtBuis’
‘BuurtBuis’ kan een belangrijke rol gaan spelen in de huiskamer van ouderen en hen helpen om op een actieve manier betrokken te blijven met de wereld om hen heen.

Om de kans van slagen te vergroten kunt u uw stem uitbrengen op het concept.

Ga naar http://www.zorginnovatie.nl/innovatie/buurtbuis-breng-de-buurt-bij-u-in-huis/, lees alles over het concept en stem of laat uw reactie achter.

Over HestiCare
HestiCare helpt mensen om op een zo prettig mogelijke manier, zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Tegelijkertijd wil HestiCare zorgaanbieders ondersteunen het zorgproces te verbeteren. Om deze missie te realiseren zet HestiCare haar kennis en kunde in.

Over Divitel
Divitel is een onafhankelijke systeemintegrator, gespecialiseerd in digitale video en telecommunicatie. Het bedrijf heeft een passie voor innovatieve technologie en biedt haar klanten geïntegreerde en passende media-oplossingen. Dit doet ze over de hele wereld, in verschillende sectoren (van broadcast tot hospitality), en altijd volgens de volgende principes: persoonlijk, schaalbaar, toekomstbestendig, innovatief, en boven al: praktisch!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen