Autoriteiten gaan gangen ebola-verdachte patiënt Dordrecht na

Array

De autoriteiten brengen uit voorzorg in kaart met wie de patiënt in aanraking is geweest. De man kwam via Schiphol het land in. Hij zou vervolgens met het openbaar vervoer naar Dordrecht zijn gereisd. De man kwam vanuit Sierra Leone. Dordtenaren hoeven zich waarschijnlijk weinig zorgen te maken, omdat de ziekte alleen via besmet voedsel, lichamelijk contact of lichaamsvloeistoffen kan worden overgedragen.

GevaarlijkeStoffen-200x200Mensen die in aanraking zijn gekomen met de man (minder dan een meter afstand), worden uit voorzorg dagelijks gecontroleerd.
De kans dat de gevaarlijke ziekte inderdaad Nederland heeft bereikt blijft klein. Eerder werd ook al alarm geslagen bij andere patiënten in Nederland, maar zij bleken geen ebola te hebben. Dit zou inmiddels de vijftiende persoon zijn waar de mogelijkheid van een ebola besmetting nog niet kan uitsluiten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen