Onduidelijkheid over opnamestop SEH Amsterdamse Ziekenhuizen

Array

Van opnamestop op de spoedeisende hulpposten Amsterdamse ziekenhuizen is momenteel geen sprake.
Gisteren lijkt het Zaans Medisch Centrum patienten voor de spoedeisende hulp voor Amsterdamse ziekenhuizen te hebben gefungeerd, dat blijkt uit een bericht van RTV Noord-Holland dat door bestuursvoorzitter ZMC Wouter van der Kam is bevestigd. Nu blijkt het vaker druk te zijn op maandagavong op de Amsterdamse SEH’s en is er geen uitzonderlijke situatie aan de hand.

De grote drukte gisteravond is ontstaan dus de gebruikelijke drukte op maandagavonden. Bij navraag bij diverse Amsterdamse ziekenhuizen blijkt men niet op de hoogte te zijn van een opnamestop en overname van werkzaamheden door het Zaans Medisch Centrum. Gisteren heeft alleen het OLVG kort een opnamestop gehad maar die was om in de loop van de avond alweer opgelost en het St. Lucas ziekenhuis had een korte opnamestop voor de eerste harthulp.

acuut spoedMomenteel is er geen sprake van een opnamestop bij de spoedeisende hulp (SEH) van Amsterdamse ziekenhuizen voor spoedeisende hulp

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen