Themabijeenkomst Health Technology Assessment (HTA) over Internationalisering

Array

Het ZonMw-programma HTA organiseert op maandag 8 december van 09.30 – 17.00 uur in Den Haag de themabijeenkomst Internationalisering. De bijeenkomst is bedoeld voor beleids- en onderzoeksmedewerkers in de gezondheidszorg.

Health Technology Assessment (HTA) bestrijkt een breder gebied dan de landelijke grenzen. In Europees verband en wereldwijd vindt samenwerking plaats en worden strategische doelstellingen geformuleerd en afgestemd; met als doel integratie met nationaal beleid.

personalisedmedicineTijdens de bijeenkomst staat de vraag centraal op welke wijze de HTA-onderzoeksprojecten vanuit het ZonMw-programma Dure Geneesmiddelen & HTA-methodologie zich hebben kunnen aansluiten bij deze internationale ontwikkelingen en welke lessons learned dit heeft opgeleverd.

Wat is Health Technology Assessment?
Om doelmatigheid van geneesmiddelen te onderzoeken, zijn onderzoeksmethodes nodig. Health Technology Assessment (HTA) is een verzamelnaam voor evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg, en dient als instrument ter onderbouwing van het wel of niet toelaten, bevorderen of daadwerkelijk gebruiken van een medische technologie. Om uiteindelijk te komen tot doelmatig gebruik van (dure- en wees)geneesmiddelen is verdere ontwikkeling en optimalisatie tot bruikbare methodologie voor onderzoek van groot belang. Zulke methodologie kan uiteindelijk leiden tot inzichten die bijdragen aan beleidsadviezen over geneesmiddelen.

Programma
In het ochtendgedeelte houden 5 projectleiders van een HTA-onderzoek presentaties rondom het thema ‘Methodologieontwikkeling=international samenwerken’. De ochtend wordt afgesloten met een plenaire discussie onder leiding van dagvoorzitter is prof.dr. Maureen Rutten-Mölken.

‘s Middags komen 5 vertegenwoordigers van internationale organisaties en programma’s aan bod vanuit het thema: ‘Internationale programma’s een 360° view’. Gevolgd door een paneldiscussie met betreffende sprekers.

Aanmelden
De themabijeenkomst is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan via het aanmeldformulier op de website van ZonMw. Hier is ook het volledige programma te vinden.

De themabijeenkomst vindt plaats bij ZonMw/NWO in Den Haag.

Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen