Sneller en beter terecht in vernieuwd Centrum Bijzondere Tandheelkunde

Array

Het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van het Martini Ziekenhuis is uitgebreid. Peter Littooij, lid Raad van Bestuur, opent donderdag 13 november 2014 voor het eerst de deuren. Het centrum beschikt nu in plaats van twee over vijf moderne behandelkamers met uitgebreide behandelmogelijkheden. Ook is het team van behandelaars uitgebreid met diverse tandheelkundige specialisten. Het team bestaat onder andere uit angsttandartsen, tandarts gehandicaptenzorg, tandartsen gespecialiseerd in restauratieve en esthetische tandheelkunde, endodontologie, een tandprotheticus en een mondhygiëniste. Door de uitbreidingen kunnen patiënten met een handicap, angst- of complexe tandheelkundige problemen sneller en beter terecht in het ziekenhuis.

TandheelkundeHet vernieuwde CBT is toegerust met een eigen sterilisatieafdeling, een tillift en moderne apparatuur voor specifieke behandelingen met gebruik van microscopen en faciliteiten voor lachgassedatie. ‘Er is een grote vraag naar gespecialiseerde tandheelkundige zorg. Deze konden we in de oude situatie niet goed meer bieden’, vertelt tandarts Chris Estl. ‘We moesten daarom uitbreiden en meer aandachtgebieden in huis halen. Met de opening van het vernieuwde centrum kan ik stellen dat we daarin goed geslaagd zijn.’

Voorwaarde voor een behandeling in het CBT is dat de patiënt een eigen tandarts heeft. Daarbij is er een verwijzing nodig van de eigen tandarts of huisarts.

Opleiding tot angsttandarts

Naast het behandelen van patiënten speelt het CBT ook een belangrijke rol bij het opleiden van tandartsen tot gespecialiseerde tandartsen. Estl: ‘Zo bieden we nu ook als enige in Noord Nederland de opleiding tot angsttandarts aan, waarvoor we de enige erkende angsttandarts van Noord Nederland hebben aangetrokken. Zij zal de opleiding, die drie tot vier jaar duurt, gaan verzorgen in het Martini Ziekenhuis.’

Breed spectrum van kennis en kunde in huis

Het CBT is organisatorisch gelieerd aan de Mond-, Kaak- en Aangezichtchirurgie en ligt direct naast de polikliniek van deze afdeling. Begin 2015 opent hier ook een zelfstandig orthodontist zijn praktijk. Daarmee biedt het Martini Ziekenhuis onderdak aan een breed spectrum van tandheelkundige kennis en kunde in een unieke setting. Korte lijnen tussen de verschillende behandelaars zijn daarvan het grote voordeel voor de patiënt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen