Faillissement De Sionsberg in Dokkum lijkt onafwendbaar

Array

Met 40 miljoen schuld en geen uitbetaling salarisen, is een faillissement van De Sionsberg in Dokkum onafwendbaar, aldus Norbert Hoefsmit, interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe en Zorggroep Pasana, dinsdag voor zijn medewerkers. Na de opnamestop van maandag, besloot het bestuur en directie om dinsdag het personeel in te lichten in de IJsherberg in Dokkum over het naderde einde van een volwaardig ziekenhuis in Dokkum

sionsbergTijdens het verhaal van Hoefsmit werd duidelijk dat het ziekenhuis bijna een schuld van 40 miljoen euro heeft opgebouwd. Ook de ouderenzorg liep en ziekenhuis Nij Smellinghe hebben hierdoor een flinke schuld opgebouwd, te weten 15 miljoen euro.De bank heeft inmiddels beslag gelegd op bankrekeningen van het ziekenhuis en het bestuur en directie zijn in het weekeinde bezig geweest met een oplossing maar zonder resultaat. Maandag en dinsdag heeft het personeel (zowel ziekenhuis als ouderenzorg) geen salaris ontvangen en het ziekenhuis is niet meer in staat om aan haar verplichtingen te voldoen.

Directeur Jelle Nutma van ziekenhuis De Sionsberg is dinsdagmiddag via de zijdeur met stille trom vertrokken. Bestuurder Norbert Hoefsmit, voorzitter a.i. van de Raad van Bestuur van Nij Smellinghe is niet beschikbaar voor commentaar.

De verwachting is dat het salaris van personeel begin volgende week betaald zal worden door het UWV.
Het ziekenhuis moet op korte termijn gesloten worden. Patiënten worden overgeplaatst naar ziekenhuizen in de regio.

De medische staf heeft in de afgelopen maanden een plan uitgewerkt om het ziekenhuis over te nemen. Wordt vervolgd…..

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen