Topprestatie IJsselland Ziekenhuis: Voor de derde keer ziekenhuisbreed kwaliteitskeurmerk

Array

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft het IJsselland Ziekenhuis voor de derde keer op rij voor een periode van vier jaar geaccrediteerd. De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste keurmerk voor ziekenhuizen en is internationaal erkend. Dhr. ing. C.M. van Dun MCM, directeur NIAZ, overhandigde het NIAZ-accreditatiebewijs op 16 december officieel aan de Raad van Bestuur.

‘Jullie mogen trots zijn op de resultaten. Van de 165 punten heeft het IJsselland Ziekenhuis 161 punten gehaald. Dat is een zeer goede score, het ziekenhuis heeft het ontzettend goed gedaan.

SAMSUNG CSCDeze score bereik je niet in je eentje. Dit kan alleen wanneer kwaliteit tot diep in de haarvaten van een organisatie is doorgedrongen.

Om dit resultaat te bereiken heeft het IJsselland Ziekenhuis met alle medewerkers lang en gedegen gewerkt en zijn verantwoordelijkheid genomen. De veiligheid is in dit ziekenhuis absoluut geborgd. Mijn complimenten en felicitaties. ‘ aldus dhr. van Dun.

Ziekenhuisbreed kwaliteitskeurmerk
In 2005 behaalde het IJsselland Ziekenhuis als een van de eerste ziekenhuizen in de regio de NIAZ-accreditatie . Het keurmerk is vier jaar geldig.
Het NIAZ is een onafhankelijk instituut dat kwaliteitsnormen voor zorginstellingen opstelt en individuele instellingen op hun verzoek toetst.
In 2014 heeft het NIAZ opnieuw gecontroleerd of het IJsselland Ziekenhuis het hoge kwaliteitsniveau heeft kunnen vasthouden. Het ziekenhuis heeft kunnen aantonen dat het zich verder heeft verbeterd, veilige en goede patiëntenzorg levert volgens de laatste inzichten en dat de bedrijfsvoering op orde is. De accreditatie is verlengd tot 1 december 2018.

Mooie bekroning
‘Het voor de derde keer behalen van de NIAZ-accreditatie is een mooie bekroning op het werk van alle medewerkers en artsen van ons ziekenhuis die dagelijks en intensief werken aan kwaliteit en veiligheid’, aldus Joke Boonstra, lid Raad van Bestuur.

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen