Hans Schoo benoemd tot hoofdinspecteur

Array

IGZ_824x675Hans Schoo (52) is met ingang van 1 maart 2015 benoemd tot Hoofdinspecteur Curatieve Zorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Hij volgt Josée Hansen op, die per 1 november een functie heeft aanvaard bij de WHO in Genève.

Op dit moment is Schoo als directeur Strategie Ontwikkeling verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van strategische programma’s, zorgverkoop en de relaties met  andere zorginstellingen. Eerder was hij  Manager Zorg en Bedrijfsvoering van het Antoni van Leeuwenhoek en directeur van de Van Leeuwenhoek Kliniek.

Schoo heeft daarvoor gewerkt in diverse leidinggevende functies in zowel de thuiszorg als bij andere zorginstellingen. Schoo heeft een achtergrond in de verpleging, heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een MBA-H van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen