Nieuwe hoofdingang Havenziekenhuis

RKeus_20150126_223(1)Seniorvriendelijke metamorfose
Het aanzicht van het Havenziekenhuis is ingrijpend veranderd. De grote draaideur die sinds de jaren negentig de entree vormde naar het ziekenhuis is vervangen door een glazen, ruime en moderne seniorvriendelijke entree met een verbinding naar de overkapping van de Spoedeisende Hulp. De belijning van de entree volgt de contouren van het ziekenhuis zelf met de karakteristieke boegpunt, waarin zich het auditorium bevindt. Op maandag 26 januari vond de officiële opening plaats. De verbouwing van de hoofdentree is mede mogelijk gemaakt door een deel van de nalatenschap van een patiënt en de BE Ruys Stichting.

De nieuwe hoofdingang is een plek waar jaarlijks ruim 1 miljoen patiënten, bezoekers en medewerkers passeren. Des te belangrijker dat de doorstroom bij de entree goed geregeld is. Wie de oude situatie ter plekke kende, ervaart nu bij de entree meteen de metamorfose. De ruimte oogt ruimer en lichter. Het geheel ademt een sfeer van gastvrijheid. “Wie naar een ziekenhuis komt, heeft vaak al genoeg aan z’n hoofd”, stelt Petra Hofma, receptioniste bij het Havenziekenhuis. “Vandaar dat we er alles aan doen om iedereen die deze entree passeert persoonlijk tegemoet te treden en met aandacht verder te helpen in het ziekenhuis.”

Halen en brengen voor de deur
Naast de hoofdingang is ook de inrichting van het buitenterrein van het Havenziekenhuis onder handen genomen. De doorstroming van het verkeer verloopt nu beter en de nieuwe beplanting geeft het geheel een prettige sfeer.

De hoofdingang van het Havenziekenhuis is uiteraard gratis toegankelijk voor het wegbrengen en ophalen van patiënten. Taxi’s en automobilisten kunnen patiënten afzetten en daarna meteen doorrijden of parkeren op één van de terreinen in de buurt of direct parkeren aan het Haringvliet. Patiënten worden opgevangen door de gastenservice bij de nieuwe entree.

Brede parkeerplaatsen
De parkeerplaatsen vlakbij de ingang voor mensen met een invalidenparkeerkaart zijn verbreed. Ook is er cappuccino, espresso of panini verkrijgbaar bij ‘Paul to go’, die bij de entree gestationeerd is. Er staan nieuwe senior vriendelijke bankjes voor het ziekenhuis en in de nieuwe entree, voor als patiënten en bezoekers even buiten moeten wachten op bijvoorbeeld vervoer.

Wie het Havenziekenhuis passeert op de Maasboulevard kijkt naar een modern, goed toegankelijk ziekenhuis dat bijna klaar is met haar ‘Operatie Verbouwing’.