Verdachte in beeld in onderzoek dood Els Borst

Array

els-borstIn het onderzoek naar de dood van Els Borst is dankzij een DNA-hit een verdachte in beeld gekomen. Het gaat om een 38-jarige man uit Rotterdam.
Sinds maandag 12 januari 2015 zit hij vast op verdenking van moord dan wel doodslag op een vrouw uit Rotterdam op 10 januari 2015. In dit onderzoek is materiaal afgenomen om het DNA-profiel van de man vast te stellen. Dit profiel is vervolgens aan de DNA-databank voor strafzaken opgenomen.

Op woensdag 21 januari kon het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) meedelen dat er een hit was met een DNA-profiel uit het onderzoek naar de dood van Els Borst. Naar aanleiding van het aantreffen van haar stoffelijk overschot heeft uitgebreid forensisch onderzoek plaatsgevonden.

Het NFI heeft daarbij na complex onderzoek – uit door de politie veiliggesteld materiaal – een spoor aangetroffen dat een DNA-profiel opleverde. Dit profiel heeft uiteindelijk een match opgeleverd met het DNA-profiel uit de Rotterdamse zaak van 10 januari.

Verder onderzoek
Na deze bekendmaking is het onderzoek nu gericht op het vaststellen of deze persoon inderdaad is betrokken bij de dood van mevrouw Borst, zoals de verdenking nu luidt. Dit onderzoek is gaande. De nabestaanden zijn hierover geïnformeerd.
Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen