Visueel beperkten krijgen verbeterde mogelijkheid tot online erotiek

0
1552

muis-hand-online-elearningDit is een origineel bericht van Sexverhalen.com
Blinden en slechtzienden hebben ook behoefte aan erotiek
De Nederlandse erotische verhalensite Sexverhalen.com introduceert verhalen die meer toegankelijk zijn gemaakt voor visueel beperkten. Het concept is uniek in Nederland. Al gebruiken blinden en slechtzienden diverse (voor)leestools om het web te kunnen lezen, Sexverhalen.com is de eerste die de visueel beperkten een mogelijkheid biedt de verhalen te beluisteren zonder de gewenste erotische spanning weg te laten.

Na gesprekken tussen de beheerder van de website en blinde bezoekers bleek dat het spannender wordt gevonden wanneer een erotisch verhaal door een dame zou worden voorgelezen. De seksuele spanning zou missen wanneer de verhalen met behulp van software worden voorgelezen. Na kort onderzoek besloot de beheerder de verhalen in te laten spreken door dames met een zwoel stemgeluid. “Dit klinkt vele malen beter en spannender dan de gecomputeriseerde stem van mijn screenreader die de tekst op het beeldscherm voorleest,” was een van de reacties van een blinde bezoeker.

Sexverhalen.com heeft een speciale sectie aangemaakt waar deze luisterverhalen te vinden zijn. Deze sectie is gemakkelijk te vinden in het menu van de website en bevat meerdere verhalen. Wanneer een luisterverhaal geopend wordt, zal de blinde of slechtziende niet eerst vele links en tekst hoeven te scannen met zijn/haar screenreader, doordat het audiobestand vrijwel bovenaan de pagina is geplaatst.

Bezoekers van de website hoeven echter niet blind of slechtziend te zijn om deze verhalen te beluisteren. Uit onderzoek is gebleken dat ook mensen zonder visuele beperking het fijn vinden om voorgelezen te worden en te luisteren naar een sexy stem als het erotische verhalen betreft.
Bron: ANP Persupport