Nieuwe leden Raad van Toezicht Patiëntenfederatie NPCF

Array

Patiëntenfederatie NPCF heeft twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. Het zijn Meta Jacobs-Haagen, politica en bestuurder met veel ervaring in de zorg en Professor Eugène Sutorius, jurist met een grote ervaring in het recht in de gezondheidszorg. Hij zal zich vooral richten op de cliëntenrechten.

Met de benoeming van beide leden is de Raad van Toezicht op sterkte. Voorzitter is Gerdi Verbeet, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer. De andere twee leden zijn Arnout Wijs en Aart Mosterd. Wijs heeft jarenlange bestuurlijke ervaring in de zorg, Mosterd was bestuurder, politicus en Kamerlid voor het CDA.
bestuurshamer

npcf1Meta Jacobs-Haagen
Mevrouw Jacobs-Haagen (61) is ondernemer en bestuurder met ruime ervaring als mantelzorger. In de Raad van Toezicht zal zij zich vooral richten op de ouderenzorg. Meta Jacobs-Haagen heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen de VVD, maar ook in de gezondheidszorg en de openbare dienstverlening in Flevoland. Zij was voorzitter van de cliëntenraad van een woonzorgcentrum, voorzitter van een klachtencommissie voor cliënten en personeel en bestuurslid van een platform cliëntenraden. In de vier jaar dat zij wethouder was in Lelystad, hield zij zich vooral bezig met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Maatschappelijke dienstverlening. Als politica werkte ze aan ouderenzorg die voor iedereen bereikbaar is. Zelfredzaamheid van ouderen was daarin een speerpunt.

Eugène Sutorius
Professor mr. Eugène Sutorius (68) maakte naam als advocaat die het opnam voor vrijwillige euthanasie en de eerste principiële jurisprudentie tot stand bracht op dat terrein. Hij was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde en bepleitte in die functie een goede wettelijke regeling van de vrijheid om zelf te beslissen over het tijdstip en de wijze van sterven. Eugène Sutorius heeft een ruime carrière binnen het recht, de advocatuur, de rechterlijke macht en in het onderwijs. Zo was hij van 2000 tot 2011 Hoogleraar Strafrechtswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Nu is hij actief als emeritus-hoogleraar in het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de UvA. Binnen de Raad van Toezicht van Patiëntenfederatie NPCF zal Sutorius zich vooral richten op patiëntenrechten.

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen