Eerste LUMC Magazine verschenen

Array

LUMCHet allereerste LUMC Magazine, dat zes keer per jaar zal verschijnen, is gepresenteerd aan prof. Ferry Breedveld (voorzitter van de Raad van Bestuur) en Frans Kingma (voorzitter van de Cliëntenraad). Dit nieuwe magazine vervangt het tijdschrift Cicero en wil patiënten informeren over het reilen en zeilen van het LUMC.

In het eerste nummer vindt u een groot artikel over adrenaline op de OK, waarin drie bijzondere operaties aan bod komen. Hoe bereiden de chirurgen zich daarop voor, en zijn ze soms ook zenuwachtig? In een ander artikel komen patiënten in beeld die in hun eigen huis ziekenhuiszorg ontvangen. Verder onder andere artikelen over slaapproblemen, mét nuttige tips, en over gezondheidsaspecten van tarwe. Wat vinden LUMC-experts van de trend om geen brood meer te eten?

Het LUMC Magazine is te vinden in de wachtkamers en gratis verkrijgbaar in bakken bij de roltrappen en het restaurant van het LUMC. U kunt het blad ook tegenkomen bij uw eigen huisarts. Leest u liever digitaal? Het LUMC Magazine is volledig beschikbaar op www.lumc.nl/magazine.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen