Grote Europese beurs voor onderzoek naar het internationale jaar van ‘disabled persons’

Array

ERC Consolidator Grant voor Letteren onderzoeker dr. Monika Baár
Onlangs heeft de European Research Counsil bekend gemaakt dat Dr. Monika Baár van de Faculteit der Letteren een zogenaamde consolidator grant van 2 miljoen euro ontvangt voor haar innovatieve onderzoeksproject Rethinking Disability: The Global Impact of the International Year of Disabled Persons (1981) in Historical Perspective.

In het project zal Monika Baár onderzoeken welke impact het door de VN uitgeroepen jaar van ‘disabled persons’ in 1981 mondiaal had. ‘Het jaar van ‘disabled persons’ in 1981 is tot nu toe in de moderne geschiedschrijving vrijwel overal genegeerd en vergeten’ vertelt Baár. ‘Dit is niet alleen jammer, maar vooral ook onterecht, omdat dit jaar net zoals 1968 een keerpunt is in onze geschiedenis en voor het eerst gehandicapten een stem en identiteit gaf en ons laat beseffen dat ‘disabled’ een westers beladen begrip is.’
ERC

Handicap-parkeerplaatsen-890x395_cDe ERC Consolidator Grant wordt ieder jaar toegekend aan de beste onderzoekers van Europa en is zeer competitief en prestigieus. Ongeveer 8% van de aangevraagde voorstellen wordt gehonoreerd. De beurs van 2 miljoen euro stelt Baár in staat om een nieuwe onderzoeksgroep op te bouwen waarin ondermeer drie PhD’s, twee postdocs en verschillende internationale experts participeren.
Rosalind Franklin Fellow

Monika Baár is sinds 2009 verbonden aan de Faculteit der Letteren als een Rosalind Franklin Fellow en is een specialist op het vlak van de moderne geschiedenis en marginale groepen in het bijzonder. Baár is zeer succesvol in het verwerven van externe financiering. Onlangs ontving zij voor haar onderzoek naar de geschiedenis van het training en gebruik van blindengeleidehonden bijvoorbeeld een Wellcome Grant.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen