ZonMw-congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 16 april 2015

Array

masterclascongres-symposiumOp donderdag 16 april 2015 organiseert ZonMw het derde jaarlijkse congres Goed Gebruik Geneesmiddelen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Dit jaar is het thema: Therapie op maat. De technologische ontwikkelingen op dat terrein gaan razendsnel en de voordelen voor de patiënt zijn duidelijk aantoonbaar. Maar hoe ver zijn we nu, wat is er al bereikt en wat is er nog nodig?

Met een gevarieerd programma praat het GGG-congres 2015 u bij over de nieuwste ontwikkelingen en over actuele thema’s uit de dagelijkse praktijk. Wat voor maatwerk is er mogelijk voor specifieke groepen als ouderen of zwangeren? Welke resultaten hebben projecten rond thema’s als antistolling, astmacontrole, antibiotica, biologicals en antidepressiva opgeleverd? En hoe zien de plannen eruit op het gebied van DNA-diagnostiek in de oncologie? Of voor goed gebruik van specialistische geneesmiddelen.

Ochtendspreker Michel Rudolphie, directeur KWF Kankerbestrijding, legt vanuit het thema Therapie op maat de link naar de ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek en wat dit voor de patiënt betekent. Middagspreker Han Brunner, hoogleraar klinische genetica, geeft zijn visie vanuit het congresthema op de toekomstige veranderingen in de geneeskunde. Inge Diepman is dagvoorzitter.

Alles weten over therapie op maat? Kom naar het GGG-congres 2015 en ontmoet collega’s die voorop lopen in personalised, stratified, precision medicine.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden? Ga dan snel naar ZonMw/Geneesmiddelen. Via deze website kunt u zich ook opgeven voor de subsessies. Deelname aan het congres is kosteloos; bij niet tijdig afmelden kunnen wij € 50,- in rekening brengen.

Accreditatie is aangevraagd voor medisch specialisten, huisartsen, farmaceutisch geneeskundigen, openbare apothekers, verloskundigen, apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Accreditatie is toegekend aan de ziekenhuisapothekers en de hart- en vaatverpleegkundigen voor 5 punten.

Meer informatie over het congres: http://www.zonmw.nl/nl/themas/thema-detail/geneesmiddelen/congres-goed-gebruik-geneesmiddelen-2015/ / http://bit.ly/1LegMQQ

Over het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen
Op het terrein van goed gebruik van geneesmiddelen valt nog veel winst te behalen. Het doel van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen is dat beschikbare geneesmiddelen effectiever, veiliger en doelmatiger worden ingezet. Vanuit het programma wordt onderzoek uitgezet, infrastructuur in de vorm van patiëntenregistraties geïnitieerd en diverse andere initiatieven gestimuleerd om het gebruik van geneesmiddelen in de praktijk te optimaliseren.

Over ZonMw
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Vooruitgang vraagt om onderzoek en ontwikkeling. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.
Meer informatie over GGG en ZonMw: www.zonmw.nl/ggg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen