CZ vindt dat andere verzekeraars mee moeten betalen aan de extra bijdrage aan ziekenhuis in Terneuzen

Array

Zorgverzekeraar CZ wil niet in zijn eentje opdraaien voor een extra bijdrage van 2,4 miljoen euro voor de spoedeisende hulp en de kraamhulp van ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Het ziekenhuis heeft dringend geld om de financiële problemen op te lossen. Zorgsaam heeft een tekort van 26 miljoen euro en heeft honderden mensen ontslagen. Zorgsaam deed een beroep op het het extra geld voor ziekenhuizen in kwetsbare gebieden. Volgens CZ is die aanvraag destijds door de Nederlandse Zorgautoriteit afgewezen. Minister Schippers van Volksgezondheid zei vorige week nog dat Zorgsaam recht op heeft op extra steun. CZ zegt nu in zijn eentje op te draaien voor het extra geld voor de spoedeisende hulp en de kraamhulp van Zorgsaam. CZ vindt dat ook andere verzekeraars mee moeten betalen aan de extra bijdrage aan het ziekenhuis in Terneuzen.

ZorgSaam_ZiekenhuisDe provincie wil nu opheldering van de minister over de gang van zaken. Gedeputeerde George Van Heukelom heeft een brief naar de minister geschreven waarin hij vraagt om uitleg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen