Projecten over stervensbegeleiding winnen Helemaal Humanitas Prijs

Array

De Helemaal Humanitas Juryprijs 2015 is gewonnen door het pilotproject Ontschotten. De publieksprijs is gegaan naar Hospice Gasthuis Groningen. Twee nieuwe projecten waarin vrijwilligers er alles aan doen om kwetsbare mensen een menswaardige afsluiting van hun leven te geven.

Het Pilotproject Ontschotten van de Humanitas afdeling Noord Kennemerland is winnaar van de Juryprijs, goed voor een geldbedrag van 10.000 euro. Het project biedt terminale patiënten die in een instelling wonnen palliatieve vrijwilligerszorg. Zo is ook deze kwetsbare groep mensen met een verstandelijke beperking, dementie of een psychiatrische ziekte verzekerd van een menswaardig einde in hun vertrouwde omgeving. Het is een project dat grenzen doorbreekt tussen van mantelzorg, formele zorg en vrijwilligers

Foto: Roy BeuskerDe jury die bestaat uit juryvoorzitter Evelien Tonkens en Huili See en David Feltkamp roemt het feit dat Ontschotten op een innovatieve manier inspeelt op de transities in de zorg. Bovendien toont de activiteit aan dat je met vrijwilligers van grote waarde kan zijn, zelfs in de meest moeilijke situaties.
Hospice Groningen Publieksprijs.
De publieksprijs, goed voor een geldbedrag van 5000 euro, is gegaan naar het Hospice Gasthuis Groningen. Humanitas-vrijwilligers zorgen er in dit hospice voor dat terminale patiënten op een plezierige en vooral eigen manier de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen. Iedereen, ongeacht levensovertuiging, achtergrond of financiële situatie, is er welkom. Er kon tot 10 maart gestemd worden op een van de negen genomineerde projecten. Uiteindelijke hebben meer dan 10.000 mensen hun stem uitgebracht.
Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Opvoeden, Opgroeien, Detentie, Thuisadministratie en Verlies. Jaarlijks geven 12.000 goed getrainde vrijwilligers zo’n 54.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. De vereniging reikt jaarlijks de Helemaal Humanitasprijs uit aan een activiteit die “helemaal Humanitas” is. De publieksprijs werd in 2015 voor het eerst uitgereikt.


Bron: Humanitas

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen