Novo Nordisk eerste plaats in onderzoek Great Place to Work

Array

Gisteravond onthulde Great Place to Work® Nederland de Best Workplaces van 2015 tijdens hun jaarlijkse event in Amsterdam. Novo Nordisk won in de categorie Large & Multinational companies. De lijst is samengesteld op basis van onderzoek naar de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties, waarbij zowel de inbreng van werknemers als een evaluatie van het werkgeversbeleid worden gebruikt om de uiteindelijke ranking te bepalen.

Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf dat voornamelijk actief is op het gebied van diabetes. Het bedrijf gooide vorig jaar al hoge ogen met een derde plaats in dezelfde categorie.

Novo-NordiskVolgens Sanne Groenemeijer, Algemeen Directeur bij Novo Nordisk, komt dat door de manier waarop medewerkers persoonlijk betrokken zijn bij de missie van het bedrijf om de toekomst van diabetes te veranderen: “Veel van onze medewerkers weten uit eigen ervaring hoe het is om met diabetes te leven. Bovendien dragen we naar onze medewerkers dezelfde boodschap uit als naar de buitenwereld, door ze te stimuleren om een gezonde levensstijl aan te nemen. Door ons speciale ‘Novo Health’-programma geven we ze ook de mogelijkheid om dit daadwerkelijk uit te voeren.”

 

Deze eerste plaats toont de waardering van de werknemers voor het beleid van Novo Nordisk en is dan ook een resultaat om trots op te zijn, beaamt ook Erik van Riet, directeur Great Place to Work® Nederland: “De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen