Mooi geldbedrag voor kindvriendelijke wachtkamer

Cheque_DaDaRunForValueHet Franciscus Vriendenfonds heeft van Stichting DaDa een symbolische cheque ontvangen voor het kindvriendelijker maken van de wachtkamer op de polikliniek Kindergeneeskunde in het Sint Franciscus Gasthuis. Tijdens de NN Marathon Rotterdam op 12 april werd de DaDa Run for Value georganiseerd door Peak Value. Doel van deze sponsorloop was om zoveel mogelijk geld op te halen voor projecten van Stichting DaDa.

Dit jaar was de opbrengst onder andere bedoeld voor het Sint Franciscus Gasthuis. Bijvoorbeeld de wachtkamer van de polikliniek Kindergeneeskunde, die wordt gedeeld met de polikliniek Gynaecologie & Verloskunde. Wij willen onze jonge bezoekers een plekje geven om zich terug te trekken door deze twee ruimtes te scheiden. Het is namelijk belangrijk dat kinderen die het ziekenhuis bezoeken zich op hun gemak voelen. Zo gaat de tijd voor kinderen sneller voorbij en kunnen zij zich meer ontspannen. De wachtkamer wordt daarom ingericht met vrolijk en kleurrijk meubilair, speelgoed en interactieve spelcomputers.
Stichting DaDa
Stichting DaDa zet zich in om het verblijf van kinderen in zorginstellingen te verbeteren. De stichting richt zich op projecten die niet uit normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg kunnen worden gefinancierd.

Het Sint Franciscus Gasthuis bedankt alle lopers en sponsoren van de DaDa Run for Value voor hun bijdrage!

 

Klik hier voor meer informatie over de projecten en acties van het Franciscus