Specialisten Martini Ziekenhuis gedetacheerd naar Assen

Array

Een geriater en plastisch chirurg van het Martini Ziekenhuis zijn voortaan ook beschikbaar voor patiënten van het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA). Daarmee zijn twee nieuwe poliklinieken in het WZA gestart; de polikliniek Geriatrie is bedoeld voor ouderen die kampen met meerdere problemen tegelijk. De polikliniek Plastische chirurgie is vooral gericht op handchirurgie en borstreconstructies.

Polikliniek Geriatrie
Sinds begin deze maand kunnen oudere patiënten met ingewikkelde of onduidelijke ziekteverschijnselen in het WZA doorverwezen worden naar geriater Marieke Hartgerink. Het kan bijvoorbeeld gaan om problemen met mobiliteit (zoals vaak vallen), incontinentie, gebruik van veel verschillende medicijnen, plotselinge verwardheid, eenzaamheidsgevoelens en geheugenproblematiek.

martini ziekenhuisDe nieuwe geriater werkt op de poli nauw samen met twee gespecialiseerde geriatrieverpleegkundigen. In het Martini Ziekenhuis bestaat het specialisme sinds 2010. Het team van drie geriaters, drie geriatrieverpleegkundigen en een verpleegkundig specialist werkt nauw samen met andere specialismen maar ook met verpleeghuizen.

Polikliniek Plastische chirurgie
Plastisch en handchirurg Marius Kemler is elke maandag in het WZA aanwezig voor poliklinische afspraken en voor operaties die poliklinisch of met een korte opname mogelijk zijn. Hij zal zich in het Assense ziekenhuis vooral toeleggen op borstreconstructies en op pols- en handchirurgie maar bijvoorbeeld ook op buikwandcorrecties. Het gaat hierbij om geplande, verzekerde zorg. Voor het WZA zorgt de aanwezigheid van de plastisch chirurg voor een bredere basiszorg en kwaliteitsverhoging, voor patiënten uit de omgeving van Assen betekent het dat zij met relatief eenvoudige vragen niet langer naar Groningen, Emmen of Hoogeveen hoeven te reizen. In het Martini Ziekenhuis bestaat de vakgroep uit vijf plastisch chirurgen. Zij zijn behalve in de eerdergenoemde behandelingen ook gespecialiseerd in reconstructies na brandwonden.

Samenwerking
De twee nieuwe poliklieken zijn gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen de beide ziekenhuizen. Dankzij deze toenemende samenwerking blijft hoogwaardige en brede basiszorg toegankelijk en bereikbaar voor patiënten in de regio’s Groningen en Drenthe. Daar komt bij dat de medisch specialisten gemakkelijker kennis en ervaring met elkaar kunnen uitwisselen. Ook zijn meer mogelijkheden tot vervanging bij afwezigheid of ziekte.

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen