KNMG: Toelichting op systematiek visitatieprogramma voor huisartsen gereed

De toelichting op de systematiek van het visitatieprogramma als een van de herregistratie-eisen voor huisartsen is gereed. De herregistratie-eis ‘heeft deelgenomen aan het visitatieprogramma’ vraagt of deelname aan het ‘visitatieprogramma individueel functioneren’ of accreditering of certificering van de huisartsenpraktijk. U vindt de instanties die de accreditering en certificering doen van huisartsenpraktijken in deze toelichting. Voor deelname aan het visitatieprogramma verwijzen wij u naar de informatie op www.mijnvisitatie.nl.

huisartsGeaccrediteerde of gecertificeerde praktijk
Als u als huisarts heeft deelgenomen aan praktijkaccreditering of certificering dient u dit bij uw herregistratie aan te tonen bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). De RGS werkt op dit moment aan deze uitwerking en verwacht dit voor 1 juli te kunnen publiceren op de site van RGS. Huisartsen die zich moeten herregistreren in 2016, worden ruim voor die datum door de RGS aangeschreven als extra herinnering.

Heeft u vragen?
Voor vragen over het visitatieprogramma zijn de medewerkers van het Bureau Visitatie Huisartsen te bereiken via e-mail: [email protected]

Voor vragen over uw herregistratie kunt u terecht op de website van RGS per e-mail: [email protected].

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen