Burgers graag betrokken bij toezicht op zorg

Array

verscherpt-toezichtBurgers vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij het toezicht op de kwaliteit van zorg. Vooral patiëntenverenigingen en cliëntenraden kunnen hierin een rol spelen. Zij zien meer in het gebruik van informatie van ZorgkaartNederland.nl of patiëntenfora dan informatie van Facebook en Twitter. Veel mensen lijken terughoudend te zijn met het delen van negatieve ervaringen met de gezondheidszorg op internet. Dat blijkt allemaal uit het onderzoek ‘Burgerperceptie van, participatie bij, IGZ’ van onderzoeksbureau NIVEL in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De IGZ heeft het onderzoek laten uitvoeren om te helpen bij haar beleid om burgers meer en gerichter te betrekken bij haar toezicht. Er is meer kennis nodig over wat de burger, patiënt, cliënt, verwacht. In november 2014 hebben 1.500 panelleden uit het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL een vragenlijst ontvangen, de respons was 54% (803 respondenten).
Zie ook bericht NIVEL elders op deze site.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen