Mediq Medeco wint beste leverancier award voor de zorg 2015

Array

leidse-onderwijsprijsLeveranciers belangrijke schakel voor goede zorg
Mediq Medeco heeft de Intrakoop Beste Leverancier Award 2015 voor de zorg gewonnen. De prijs is ingesteld door Intrakoop, de inkoopcoöperatie van zorgorganisaties in Nederland met 600 aangesloten leden. De award die dit jaar voor het eerst is uitgereikt, is gebaseerd op ruim 2.400 beoordelingen van zorgorganisaties over leveranciersprestaties. Intrakoop wil met de award benadrukken hoe belangrijk een goede samenwerking tussen zorgorganisaties en leveranciers is voor de kwaliteit van zorg.

Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop: “Leveranciers ondersteunen zorgorganisaties bij hun processen en hebben daarmee een belangrijke invloed op de kwaliteit van de zorg. Onze ervaring is dat leveranciers graag meedenken met zorgorganisaties over de beste oplossing en dat gaat verder dan het kostenplaatje. De winnaar en genomineerden zijn daar goede voorbeelden van.” Frank Kaptein heeft de award tijdens het jaarcongres van Intrakoop uitgereikt aan Peter de Regt, marktmanager zorginstellingen van Mediq Medeco.

De prestaties van leveranciers worden inzichtelijk met de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting (LPM). De LPM garandeert dat de kwaliteit transparant, objectief en eenduidig wordt gemeten. De resultaten kunnen zorgorganisaties gebruiken om met leveranciers in gesprek te gaan over de kwaliteit van de dienstverlening en voor het behalen van kwaliteitskeurmerken zoals HKZ, NIAZ, ISO 9001. Uniek aan de LPM is de mogelijkheid om te benchmarken. Zorgorganisaties zien hoe hun leverancier bij andere leden wordt gewaardeerd, terwijl leveranciers inzicht krijgen hoe zij het doen ten opzichte van hun concurrenten. In 2011 is gestart met de eerste metingen en beoordelingen: sindsdien zijn er 8.500 metingen verricht. Daardoor biedt de LPM inmiddels een schat aan informatie voor zorginstellingen.

Drie genomineerden
In de afgelopen twaalf maanden hebben leden van Intrakoop ruim 2400 beoordelingen gegeven via de LPM. Uit deze beoordelingen kwamen uiteindelijk drie leveranciers als beste uit de bus, die werden genomineerd voor de Intrakoop Beste Leverancier Award 2015: Van Gansewinkel (Afvalverwijdering), King Nederland (Horeca- en huishoudelijke artikelen) en Mediq Medeco (Medische groothandel). De laatste firma heeft de award gewonnen dankzij de hoogste algehele waardering. King Nederland scoorde hoog op de bereikbaarheid van de helpdesk en de kwaliteit van de eigen label producten. Van Gansewinkel onderscheidde zich door hun deskundigheid bij inhoudelijke vragen en ook de bereikbaarheid van de helpdesk. Winnaar Mediq Medeco werd heel goed beoordeeld op behulpzaamheid en de breedte van het assortiment.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen