Margriet en minister Schippers brengen ode aan medewerkers in de zorg

Array

verpleeghuisNederlanders bezorgd om de ontwikkelingen in de zorg
Nederland is het meest bezorgd over de ontwikkelingen in de zorg. Dat blijkt uit de Nederland-enquête die begin dit jaar in opdracht van Margriet is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. 55% van de ondervraagden zet gezondheidszorg op nummer 1, gevolgd door ouderenzorg (53%). Daarom besloot Margriet een heel bijzondere editie uit te brengen over de zorg in Nederland.

De speciale Zorg-Margriet is helemaal gemaakt door lezeressen, die werken in de zorg of ermee te maken hebben. Professionals en vrijwilligers vertellen over hun werk, er zijn openhartige verhalen van Loretta Schrijver, Daphne Deckers en andere bekende Nederlanders over hun ervaringen met de zorg, een verpleegafdeling wordt in een nieuwe zomeroutfit gestoken en lezeressen die ziek zijn geweest krijgen als oppepper een metamorfose van Leco. Plus: een zeer informatief dossier over de mantelzorg in Nederland.

Vandaag overhandigde hoofdredacteur Leontine van den Bos deze heel bijzondere Margriet aan minister Edith Schippers, vanaf 12 juni ligt hij in de winkel. Minister Edith Schippers: “Vaak kan ik in het nieuws maar drie of vier minuten vertellen wat er gaande is in de zorg, daarom vind ik het zo fijn dat Margriet hier aandacht aan besteedt in deze speciale editie!”

Hoofdredacteur Leontine van den Bos: “We willen met deze Margriet een ode brengen aan alle hardwerkende, onmisbare vrouwen en mannen, die zich dwars door alle veranderingen heen met hart en ziel inzetten voor iedereen die zorg nodig heeft.”


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen