Leerling-verpleegkundige van ROC Midden Nederland naar WK voor Beroepen in Brazilië.

Array

Tijdens de zomervakantie breekt een spannende tijd aan voor Jessica ten Voorden, ze vertegenwoordigt ROC Midden Nederland dan tijdens de World Skills in Brazilië. Deze wereldkampioenschappen voor beroepen worden gehouden in São Paulo van 11 t/m 16 augustus 2015.

Jessica ten Voorden (20) is in december uitgeroepen tot beste leerling-verpleegkundige van Nederland tijdens de Skills Heroes, de nationale beroepenwedstrijden voor mbo’ers. Om die reden is zij geselecteerd om in de zomervakantie naar Brazilië te gaan. Jessica studeert Verpleegkunde op het Gezondheidszorg College, een mbo-college van ROC Midden Nederland.

jessica“Mijn ouders stonden te springen en te juichen in de keuken. Ik besefte toen: zo’n kans krijg je maar één keer.” Jessica woont in Doorn, studeert in Utrecht en op dit moment loopt ze stage in het Diaconessenhuis in Utrecht.

Voorbereidingen en vertrek
Jessica heeft in de voorbereiding samen met haar expert/docente Cora Cornu minimaal 100 uur getraind. Daarnaast heeft ze diverse bijeenkomsten bijgewoond waarbij ze o.a. mediatraining, een workshop social media en teambuildingsessies heeft gehad.

Vanaf nu tot aan hun reis naar Brazilië gaat Jessica haar skills verder trainen. Op 6 augustus om 07.00 uur verzamelt Team Nederland op Schiphol en de hele club gaat rond 10.30 uur naar Sao Paulo.

Jessica kijkt uit naar haar trip naar Brazilië: “Ik ben daar met andere leerlingen die ook goed zijn in hun vak, daar kijk ik enorm naar uit. Ik weet nog niet tegen welke landen ik moet strijden. Ik verwacht dat het zoiets wordt als de Skills Heroes finale in Zwolle, maar dan groter. Eerst maar eens flink oefenen in Nederland. Ik loop nu stage en heb daardoor volop gelegenheid om dat te doen. Ik krijg gelijk feedback op mijn handelingen en omgang met patiënten.

Drie toppers ROC Midden Nederland naar Brazilie
Jessica is niet de enige student van ROC Midden Nederland die gaat strijden om de eerste plaats tijdens de wereldkampioenschappen. In totaal gaan drie van onze studenten naar de wereldkampioenschappen in Brazilië. Ook Lotte van Wandelen, studente Schoonheidsverzorging op het Beauty College en Jordy Weevers, student Natuursteenbewerken op het Bouw & Interieur College gaan in augustus naar Brazilië.

Worldskills
WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Om het jaar strijden ruim 1200 jonge vakmannen en vakvrouwen uit 73 landen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten.

De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld. Naast deze wedstrijden biedt WorldSkills een uitstekend platform voor beroepsoriëntatie en het opbouwen van een internationaal netwerk.

Voor meer informatie surf naar de website van Team Nederland WorldSkills 2015 en de de Facebookpagina van Skills NL  Volg Jessica via facebook.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen