Mijn kind is anders, wat nu?

0
512

Gun kinderen hun eigen label
Veel ouders horen dat hun kind ‘anders’ is. De buren zeggen het, de familie signaleert het, op school vindt de juf het en vaak herkennen ouders dat ook wel. Maar wanneer is er echt iets aan de hand en laat je je kind onderzoeken? En zijn er echt zoveel kinderen en jongeren met ADHD en autisme, of overdiagnosticeren we? In Gun kinderen hun eigen label pleit Liesbeth Hop voor een aanpak die kinderen en jongeren nodig hebben in plaats van een label dat laat zien wat ze ‘mankeren’.

gun een labelMet Gun kinderen hun eigen label schreef jeugd- en gezinscoach Liesbeth Hop een handleiding voor alle ouders, die horen dat hun kind ‘anders’ is. Gun kinderen hun eigen label bevat naast praktische hoofdstukken over signalering, oorzaken, eventuele diagnoses en hulp zoeken ook veel praktische tips en ervaringsverhalen. Voor ouders, deskundigen en onderwijzend personeel.

 

“De belangrijkste vraag is: Wat heeft een kind nodig? En niet: Wat mankeert een kind?” – Vriendin

 

Liesbeth Hop is jeugd- en gezinscoach, oprichter van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij en campagneleider van Gun kinderen hun eigen label. Ze wordt regelmatig gevraagd als deskundige over jeugd & media en opvoedvraagstukken. 

 

Gun kinderen hun eigen label
Auteur: Liesbeth Hop
Prijs: € 21,99
ISBN: 9789021559414
Verschijnt: september 2015
Kosmos Uitgevers
www.gunkinderenhuneigenlabel.nl

Vorig artikelToekomst hepatitis C zorg in Nederland
Volgend artikelRevalidatietuin met kinderspeelplaats geopend in Meander Medisch Centrum
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.