22 aanvragen gehonoreerd in Verbeterprogramma Palliatieve Zorg

Array

zonmw_logoBegin augustus ontvingen 22 aanvragers een honoreringsbrief voor hun project. Deze projecten gaan uiterlijk september 2015 van start en hebben een looptijd van een jaar. 11 Aanvragers ontvingen een afwijzing.

Voor deze laatste ronde van het ZonMw Verbeterprogramma Palliatieve Zorg zijn 33 subsidieaanvragen binnengekomen om één of meer van de geselecteerde ‘goede voorbeelden’ te implementeren in de eigen organisatie.

Doelgroepen
Ditmaal zijn speciaal organisaties in de GGZ en gehandicaptenzorg uitgenodigd om een aanvraag in te dienen. 6 Projecten in de verstandelijk gehandicapten sector  (VGZ) en 2 projecten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) gaan aan de slag met een goed voorbeeld. 1 Project gaat zowel in de GGZ als de VGZ aan de slag met een goed voorbeeld.

Gebruikte goede voorbeelden
De goede voorbeelden die worden toegepast zijn:

  • Signalering door verzorgenden
  • Inspiratiecyclus STEM
  • Zorgconsulent Palliatieve Zorg
  • PaTz
  • Mantelzorg ondersteuning
  • Besluitvorming in de Palliatieve fase

Programma
Het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg stimuleert en ondersteunt zorgaanbieders om bestaande kennis en inzichten in de praktijk toe te passen en zo de palliatieve zorg in Nederland verder te verbeteren. Zodat bijvoorbeeld meer patiënten kunnen sterven op de plek van hun voorkeur en meer regie ervaren over hun zorg.

Bron: ZonMW

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen