Ziekenhuizen fietsen mee in de strijd tegen darmkanker

Array

Teams van het AMC, VUmc en MUMC staan op zaterdag 26 september aan de start van de Zuiderzee Klassieker. De Zuiderzee Klassieker is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting om zoveel mogelijk geld op te halen voor darmkanker. De fietstocht wordt dit jaar voor de vijfde keer gereden en vindt plaats rondom de vroegere Zuiderzee. Start- en finish is in Almere.

AMC, VUmc & MUMC strijden mee
Het is niet de eerste keer dat het AMC en VUmc meefietsen aan de Zuiderzee Klassieker. Het team wordt zelfs ieder jaar groter. Dit jaar hebben de promovendi-verenigingen van het AMC en VUmc en de afdeling MDL van het AMC weer het initiatief genomen om één groot AMC-VUmc team te formeren in de strijd tegen darmkanker.

fietsers dijkAfgelopen jaar haalde het gezamenlijke AMC-VUmc team het hoogste bedrag op tijdens de Zuiderzee Klassieker met €16.142,-. Om dat succes dit jaar te overtreffen werken de ziekenhuizen samen om een nog groter team op de been te brengen.

Ook het team van het MUMC uit Maastricht staat aan de start van de Zuiderzee Klassieker en hoopt dit jaar met een groot team mee te fietsen. Ad Masclee, verbonden als maag-darm-leverarts aan het MUMC, steunt de strijd tegen darmkanker en benadrukt het belang van deelname aan de Zuiderzee Klassieker: ‘Het is ontzettend belangrijk dat er meer geld vrijkomt voor onderzoek naar darmkanker. Door mee te fietsen met dit prachtige initiatief van de Maag Lever Darm Stichting maken we onderzoek mogelijk en kunnen we hopelijk in de toekomst de strijd tegen darmkanker winnen’.

Doel van de tocht
De Zuiderzee Klassieker is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar darmkanker. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden dagelijks 13 mensen aan deze ziekte. De Maag Lever Darm Stichting wil concrete stappen zetten op het gebied van erfelijkheid, vroege opsporing en gepersonaliseerde behandeling van darmkanker. Zodat we in de toekomst de strijd tegen darmkanker kunnen winnen!

Zuiderzee Klassieker
Op 26 september gaat de Zuiderzee Klassieker van start in Almere. Tijdens de 5e editie van dit evenement wordt gefietst onder het motto ‘No guts no glory’. Als eerbetoon aan alle patiënten, hun vrienden en familie, maar ook het medisch personeel, onderzoekers en vrijwilligers die dagelijks de strijd tegen darmkanker voeren. De 4 routes voeren daarom niet alleen door prachtig landschap, maar geeft deelnemers ook de kans hun doorzettingsvermogen te tonen. Het is mogelijk om 35, 65, 120 of 180 kilometer te fietsen. Fiets ook mee, samen met vrienden, familie en/of collega’s en steun door je deelname onderzoek naar de bestrijding van darmkanker. Schrijf je nú in via www.zuiderzeeklassieker.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen