Paralympisch kampioen Bibian Mentel te gast in Fontys Denk Groter Debat

Array

debatParalympisch kampioen Bibian Mentel is op 6 oktober te gast in het Fontys Denk Groter Debat. De snowboardster gaat in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven in gesprek met studenten van onder andere Fontys Paramedische Hogeschool en Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar onderbeen door kanker. Ze behoorde op dat moment tot de Nederlandse snowboardtop en stond op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City (2002).

Wereldkampioen
Vier maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en zeven maanden later was ze weer Nederlands Kampioen bij de validen! Ondanks dat de kanker vijf keer terugkwam bleef zij snowboarden. Zo werd ze onder andere wereldkampioen snowboarden in 2010 en 2012. Daarnaast spande ze zich enorm in om snowboarden op het Paralympisch programma te krijgen. Dat lukte en in 2014 werd ze zelf in Sochi de allereerste Paralympisch kampioen snowboarden.

Foundation
Naast haar sportcarrière zet Bibian Mentel zich onder andere in voor haar eigen Mentelity Foundation. Die stimuleert en enthousiasmeert kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking om lekker te sporten. Daarnaast wil de foundation de algemene beeldvorming over mensen met een lichamelijke beperking op een positieve manier verbeteren.

Aanmelden
Het Denk Groter Debat met Bibian Mentel vindt op 6 oktober om 16.00 uur plaats in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Wie bij het debat aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via www.fontys.nl/denkgroterdebat. De toegang is gratis.

Over het Denk Groter Debat
Denk Groter Debatten zijn ontmoetingen tussen Fontysstudenten en toppers uit politiek, sport, entertainment en bedrijfsleven. De debatten, die worden gepresenteerd door onderwijskundige Marcel van Herpen, worden live uitgezonden via internet en daarna op Omroep Brabant televisie. In de afgelopen jaren waren onder andere Mark Rutte, Ruud van Nistelrooij, prinses Laurentien, Daan Roosegaarde, Mart Smeets en Theo Maassen te gast. De Denk Groter Debatten van de afgelopen jaren zijn terug te zien op www.fontys.nl/denkgroterdebat.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen