Jan Kooijman naakt voor nieuwe campagne Prinses Beatrix Spierfonds

Array

filmDit is een origineel bericht van Prinses Beatrix Spierfond.
Het was niet onopgemerkt gebleven, de poster van Jan Kooijman siert in vele steden de bushokjes. Dit was echter een vooraankondiging want het hoogtepunt was vrijdagavond, tijdens het Free To Move dansgala in Scheveningen. Daar werd de film getoond waarin Jan naakt danst. “Elke beweging die ik in het filmpje maak komt vanuit mijn spieren. Dit is voor mij zo vanzelfsprekend, daar denk ik niet bij na,” aldus Jan Kooijman.

Met deze campagne wil Jan Kooijman, als ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds, aandacht vragen voor mensen met een spierziekte in Nederland. “De meeste Nederlanders staan er niet bij stil, maar voor iemand met een spierziekte kan de geringste beweging al de grootste opgave zijn. Ik hoop dat door deze campagne gezonde mensen wat meer bewust zijn van het feit dat het hebben van goed werkende spieren een voorrecht is en zeker geen vanzelfsprekendheid.”

Carli Hermès
De spraakmakende foto en film is geschoten door fotograaf en regisseur Carli Hermès.
Volgens Carli kwam Jan zeer goed voorbereid op de set. Niet alleen had hij de maanden ervoor zijn lijf in optimale conditie getraind, ook heeft hij zich vanaf het begin bezig gehouden met de invulling van de boodschap die het Prinses Beatrix Spierfonds wil doorgeven. “Ik kijk met veel genoegen terug op onze samenwerking. Daarbij heb ik enorme bewondering voor het feit dat Jan zich inzet als ambassadeur en zich nu zelfs letterlijk bloot geeft voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Een moedige stap!” , aldus Carli Hermès

Ambassadeur Jan Kooijman
Jan Kooijman had een succesvolle carrière als danser, maar in 2008 besloot hij zich volledig toe te leggen op zijn andere passie: acteren en presenteren. In 2013 raakte hij in contact met Jan-Ite de Ruijter, directeur van het Prinses Beatrix Spierfonds. Sindsdien is Jan ambassadeur van het fonds en heeft hij behoorlijk wat kennis opgedaan over spierziekten. Jan Kooijman: “Als professioneel danser was ik iedere dag bezig om de grenzen van mijn lichaam te verleggen. Iemand met een spierziekte zoekt ook constant die grens op, alleen dan niet bij een spagaat, maar tijdens een alledaagse handeling zoals het aantrekken van een trui. Wat dat betreft begrijp ik een beetje hoe het is om het uiterste van je lichaam te vragen”
Bron: ANP Perssupport

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen