Sportgeneeskundig Spreekuur gestart bij Fysiotherapeutisch Medisch Centrum Verzijden (Boxtel)

Array

ondertekening samenwerking FMC Verzijden en TopSupportSinds kort bieden Fysiotherapeutisch Medisch Centrum (FMC) Verzijden en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport samen een Sportgeneeskundig Spreekuur aan op locatie Boxtel (Baandervrouwenlaan 241). Mensen met bewegingsgerelateerde klachten kunnen hier – op afspraak – terecht bij sportarts Rolf Timmermans (tevens clubarts bij PSV). Het Sportgeneeskundig Spreekuur is er zowel voor sporters als voor mensen met een chronische ziekte die op een verantwoorde manier (meer) willen bewegen. Het spreekuur vindt eens per twee weken plaats op woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur.

Een sportarts: wat is dat?
Een sportarts is een specialist op het gebied van sport en bewegen. Hij houdt zich bezig met bewegingsgerelateerde problemen. Dit kunnen problemen zijn van het bewegingsapparaat (gewrichten en spieren) maar ook van hart en longen. Zo begeleidt en behandelt hij geblesseerde sporters, geeft hij tips ter preventie van blessures en begeleidt hij cliënten met een chronische ziekte om (meer) te bewegen en ‘weer fit te worden’.Samenwerking FMC Verzijden en TopSupport biedt cliënten voordelen
Het grote voordeel van de samenwerking tussen FMC Verzijden en TopSupport is snelheid. Cliënten hebben gemakkelijk en zonder veel tijdsverlies toegang tot een breed netwerk aan sportmedische professionals. Denk hierbij aan orthopeden, inspanningsfysiologen, radiologen, etc. Deze professionals kennen elkaar, werken nauw samen en houden elkaar goed op de hoogte van de verschillende stappen in het behandeltraject. Dat vergroot de kans op een snelle diagnose en behandeling van klachten. Daarnaast profiteren cliënten ook van de faciliteiten voor aanvullend (sportmedisch) onderzoek, die TopSupport op zijn locatie in Eindhoven ter beschikking heeft.

Vrij toegankelijk
De sportarts is vrij toegankelijk. Er is dus geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te kunnen maken. Mocht echter aanvullend diagnostisch onderzoek nodig zijn, dan overlegt de sportarts altijd eerst met de orthopedische chirurg en de huisarts.

Meer informatie of een afspraak maken?
FMC Verzijden is een HKZ en HCA(plus) gecertificeerde praktijk voor fysiotherapie die zich onderscheidt vanwege een vooruitstrevende, innovatieve en moderne manier van werken. Naast reguliere fysiotherapie en diverse fysiotherapeutische specialisaties bied FMC Verzijden echografie, shockwave therapie, medische training en (top)sportbegeleiding voor zowel de individuele sporter als vereniging.

TopSupport (Eindhoven) biedt sporters (amateurs en topsporters) een volledig pakket van sportmedische zorg: zowel preventie van letsel als diagnostiek, behandeling en begeleiding bij sportletsel. De sportmedische professionals van TopSupport werken nauw samen met de orthopedisch chirurgen en sportradiologen van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. TopSupport en het St. Anna Ziekenhuis maken beide onderdeel uit van de St. Anna Zorggroep.

Wilt u meer weten over dit nieuwe spreekuur, sportarts Rolf Timmermans, de werkwijze, kosten en vergoedingen kijk dan op www.topsupport.nl/sportarts-boxtel of www.fmcverzijden.nl. Voor een afspraak belt u met FMC Verzijden te Boxtel (tel: 0411 674447) of TopSupport (tel: 040 286 4144).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen