Symposium Samen sterk in horen en communiceren: kinderen 0 – 6 jaar

Array

Op 14 oktober organiseert Kentalis in Sint-Michielsgestel (Noord-Brabant) het symposium ‘Samen sterk in horen en communiceren: kinderen 0 – 6 jaar’. Professionals presenteren de laatste ontwikkelingen en houden een pleidooi voor een vroegtijdige onderkenning en behandeling van problemen op het gebied van gehoor, taal en spraak. De grote vraag: hoe kunnen we in de toekomst nog beter tijdig signaleren en behandelen en laten we geen kostbare tijd voor jonge kinderen verloren gaan door een (te) late diagnose en verwijzing?

Gehoor: onderzoek, hoorapparatuur, gebaren(taal) en onderwijs
We gaan in op de volgende vragen: wat kan er aan de hand zijn met het gehoor en hoe stellen we dat vast bij audiologisch onderzoek van baby’s, peuters en kleuters? Welke behandelmogelijkheden hebben we vervolgens voor deze kinderen en welke hoorapparatuur gebruiken we daarbij? Nadat een gehoorverlies is vastgesteld hebben ouders veel vragen over hoe ze moeten omgaan met hun kind. Hoe gaan we de hoorapparatuur thuis gebruiken? Hoe kunnen we communiceren samen? Gaan we gebaren(taal) gebruiken? Hoe leiden we het kind toe naar een peuterspeelzaal en een passende vorm van onderwijs, al of niet gespecialiseerd?

Taalontwikkelingsstoornis (TOS):
Wat is dat, een TOS? Hoe stellen we deze stoornis al op jonge leeftijd vast, welke signalen zien we? Welke behandeling is vervolgens van belang en hoe leiden we via deze behandeling toe naar een passende vorm van onderwijs; regulier of speciaal?

horenAccreditatie
Het symposium is bedoeld voor huisartsen, consultatiebureauartsen, K.N.O. artsen, kinderartsen en logopedisten. Het symposium is geaccrediteerd door ABAN met 3 punten. Accreditatie is ook aangevraagd bij NVLF.

Het programma biedt ook gelegenheid om medewerkers persoonlijk te spreken en meer te weten te komen over onderzoek, behandeling en onderwijs. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u gerichte informatie.

Het symposium is kosteloos. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen via [email protected]

Voor aanmelden en meer informatie over het programma zie de website van Kentalis:

http://www.kentalis.nl/Professionals/Over-Kentalis/Agenda/Symposium-oktober:-Samen-sterk-in-horen-en-communiceren:-kinderen-0-6-jaar#

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen