Samenwerking Samsung en Centra voor Zwangerschap en Geboorte

Array

Samsung Health & Medical Equipment werkt samen met zorginstelling Centra voor Zwangerschap en Geboorte (CvZG) en haar onderzoeksafdeling Centrum voor Kennis en Kunde (CvKK) om de zorg voor moeder en (ongeboren) kind te verbeteren. De producten van Samsung ondersteunen bij de communicatie en informatievoorziening tussen CvZG, haar professionals en cliënten. Ook maken Samsungs oplossingen voor de onderzoeksafdeling van CvZG, het CvKK, nieuwe onderzoeken, innovaties, ontwikkelingen en scholing rond zwangerschap en geboorte mogelijk voor zowel professional als cliënt.

Samsungs oplossingen spelen een essentiële rol in de manier waarop de cliënt in CvZG wordt geholpen. Gezamenlijk worden toepassingen ontwikkeld die op maat gemaakt zijn voor iedere cliënt. CvZG maakt gebruik van Samsungs premium ultrasound systeem voor gynaecologen en verloskundigen (WS80A). Uniek hierbij zijn de geautomatiseerde 5D-metingen waarmee ouders de ontwikkeling van het hart en de hersenen van hun ongeboren kindje kunnen volgen. De echobeelden kunnen met dit systeem en de ‘Hello Mom’-app gemakkelijk worden uitgewisseld via smartphone of tablet (op dit moment beschikbaar voor Android-smartphones).

500_sam_0302-4“Samsung heeft als doel om de kwaliteit van de zorg wereldwijd te verbeteren. Met onze Health & Medical Equipment oplossingen maken we de zorg veiliger, patiëntgerichter en efficiënter voor cliënt en instelling,” zegt Erik Swart, Director B2B van Samsung Nederland. “De continue uitwisseling van kennis en informatie tussen ons, CvZG en CvKK leidt tot kwalitatief betere zorg en geldbesparing voor zorgaanbieders.”

Samsung stelt aan alle cliënten van CvZG de Galaxy Tab A beschikbaar. De tablet biedt vanaf week 15 van de zwangerschap tot het vierde levensjaar van het kind toegang tot een door CvZG ontwikkeld online zorgportaal, een kenniscentrum, tal van (medische) apps en shops. De Galaxy Tab A is uitgerust met Samsung KNOX, waarmee informatie beveiligd opgeslagen is en op afstand beheerd kan worden door CvZG. Indien gewenst kan informatie gedeeld worden, bijvoorbeeld met familieleden of vrienden. Om cliënten bij consulten van informatie te voorzien, worden in alle CvZG-centra Smart Signage Displays geïnstalleerd. Met aparte touch displays bekijken bezoekers folders, die vervolgens gedeeld kunnen worden.

“Door de samenwerking met Samsung zetten we grote stappen in de ontwikkeling van de geboortezorg voor professional, moeder, partner en kind,” zegt Rob Lenssen, Voorzitter Raad van Bestuur van CvZG en CvKK. “Met deze unieke samenwerking zetten wij cliënt en professional meer dan ooit centraal. Op basis van (eigen) onderzoek inspelend op de (technologische) behoefte van ieder cliënt afzonderlijk. Via CvKK en de ontwikkelingen die hierin tezamen met Samsung en andere partijen in gang worden gezet koppelen we alle mogelijkheden van morgen aan ons zorgaanbod van nu. Wij hopen dan ook dat andere innovatieve partijen bij dit avontuur willen aanhaken.”

Peter Rutjes, Algemeen Directeur van PartMedical: “PartMedical maakt mogelijk wat CvZG nodig heeft om te kunnen bouwen aan de markt van de verloskunde en geboortezorg. Als leverancier van totaaloplossingen binnen de medische sector verbindt PartMedical zich als exclusief partner van Samsung aan CvZG. Naast het bieden van voortdurende begeleiding en service zijn wij systeemintegrator én centraal aanspreekpunt. Daardoor kan CvZG zich volledig richten op haar kernactiviteiten op het gebied van verloskunde, geboortezorg, onderwijs en onderzoek.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen