Informatiebijeenkomst ‘diabetes op de werkvloer’

Array

Maandag 5 oktober is er in Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven, een lezing over omgaan met diabetes op de werkvloer. Jeroen Doorenbos, trainer en deskundige bij de Diabetesvereniging Nederland (DVN) is de spreker deze avond. Hij gaat in op de gevolgen die diabetes heeft op het werk of bij het verkrijgen van werk.Van alle werkende mensen in Nederland heeft 1 op de 50 diabetes. Voor mensen die pas recent diabetes hebben, is het vaak lastig om een hypo (een lage bloedsuikerwaarde) of hyper (een hoge bloedsuikerwaarde) op tijd aan te voelen komen. Door de veranderende bloedsuikerwaarde kunt u bijvoorbeeld feller reageren op een collega dan dat u normaal zou doen. Of u moet even pauze nemen van uw werk om iets te eten, terwijl uw collega’s diabetessdoorwerken. En niet iedere collega snapt het als u wat later op het werk komt vanwege een lage bloedsuiker, als u zich vervolgens de hele dag weer prima voelt. En wat vertelt u bij een sollicitatiegesprek?

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. De toegang tot deze bijeenkomst is gratis. Graag wél aanmelden bij mw. mw. K. van Gorp, per email [email protected] of per telefoon (040) – 245 70 57.

Bron: Máxima Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen