Achmea: Premiekorting in ruil voor delen data internet of things

Array

Achmea gaat klanten met een premiekorting verleiden in ruil voor installatie meetkastjes in huis en auto. Dat meldt het Financieele Dagblad, dat sprak met directeur Markt Strategie van Achmea, Albert Spijkman. Hij zegt dat de schadelast omlaag kan als klanten worden privégegevens met de verzekeraar wil delen. Achmea zegt dan op haar beurt bereid te zijn de premie te verlagen als mensen dat soort slimme apparaten installeren die een risicoreductie generen. Als de klant veiliger woont, hebben wij minder schade. Maar het is ook beter voor de klant. Die woont veiliger. De internet of things gaat een belangrijke rol spelen in ons leven.”, zegt Spijkman in het FD.

Over het delen van gegevens van je activity-trackers of andere data door klanten met de zorgverzekering-poGearFit01-680x396ot van Achmea zegt woordvoerder Christine Rompa:  “Dat is niet aan de orde, bij zorgverzekeringsproducten hecht Achmea aan solidariteit. Iemand met een dwarsleasie heeft minder mogelijkheden om actieve opties te kiezen en zo meer te bewegen. Het delen van gegevens in ruil voor premieverlaging is daarom voor zorgverzekeringen van Achmea niet aan de orde”.

Achmea gaat verder werken aan een kastje voor in de auto, waarmee het rijgedrag van polishouders kan worden gevolgd. Een veilige rijstijl kan dan worden beloond met een lagere premie. De mogelijkheden op dit vlak worden nog onderzocht, zegt Spijkman.

De verzekeraar benadrukt overigens dat de data van de klanten niet zullen worden gedeeld met derden.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen