Wat stervenden ons over het leven kunnen leren

Array

Eenentwintig mensen – allen in de laatste fase van hun leven – blikken terug. Ze zijn jong en oud, meest gewone Nederlanders maar enkele bekende, zoals René Gude en Laura Maaskant. Het boek Terugkijken kiest dus een ander perspectief dan gebruikelijk, waarbij mensen vooruitkijken naar hun naderende dood.

Mensen die gaan sterven, kijken anders naar het leven dan zij die denken nog eindeloos de tijd te hebben. Ze stellen zichzelf andere vragen. Wat eerst belangrijk leek, doet er nu minder toe.In Terugkijken vertellen zij hun verhaal. Schrijver, fotograaf en vormgever kozen er bewust voor om veel weg te laten. Zo blijft er niets meer over dan de puurheid en echtheid van het leven. Korte verhalen, foto’s zonder opsmuk en de sobere opmaak nodigen de lezers uit om stil te staan bij hun eigen leven.

Terugkijken is een gezamenlijk project van tekstschrijver Cecile Vossen, bekend Nederlands fotograaf Ringel Goslinga en award-winnend vormgever Sybren Kuiper (-SYB-). Verschijnt 27 oktober 2015.

boekISSUU_-_Terugkijken__Verhalen_over_leven_by_Veen_Bosch___Keuning_uitgeversgroepBekijk het inkijkexemplaar

Cecile Vossen schrijft voor organisaties die zich inzetten voor betere zorg en welzijn, en maakt daarbij vaak gebruik van persoonlijke verhalen.
Ringel Goslinga is portretfotograaf. Zijn zwart-witfoto’s zijn o.a. bekend van NRC Handelsblad. Hij exposeerde o.a. in het fotografiemuseum FOAM, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam.
Vormgever Sybren Kuiper werkt onder de naam -SYB-. De afgelopen jaren won hij diverse prijzen, o.a. de Dutch Design Award.

Terugkijken; Verhalen over leven | Cecile Vossen, Ringel Goslinga, Sybren Kuiper (-SYB-)
Gebonden, 260 pagina’s | ISBN 978 90 259 0506 4 | Prijs € 29,99
Verschijnt 27 oktober 2015

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen