Ziekenhuis Treant opleidingslocatie arts-assistenten chirurgie

Array

Sinds kort kunnen patiënten op alle drie de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep een chirurg in opleiding aan hun bed treffen. Ook wel bekend als arts-assistent (AIOS). Ziekenhuislocatie Scheper in Emmen is sinds 2007 een opleidingslocatie voor arts-assistenten chirurgie. Dit jaar kwamen daar het Refaja in Stadskanaal en Bethesda in Hoogeveen bij. In totaal gaat het om zestien arts-assistenten, waarvan tien in opleiding en zes niet in opleiding (ANIOS). De arts-assistenten blijven één tot drie jaar in dienst van Treant Zorggroep.De aanwezigheid van arts-assistenten dragen bij aan een optimale omgeving voor de beste medische patiëntenzorg. Up-to-date-kennis van de nieuwste medische richtlijnen, boeken en literatuur op alle ziekenhuislocaties is door de aanwezigheid van AIOS en hun opleiders (chirurgen) gegarandeerd. Bovendien zorgen arts-assistenten onder supervisie van de chirurg voor continuïteit van zorg in het behandelproces. Dit doen zij op de spoedeisende hulp, als zaalarts op de afdelingen en in de poliklinische behandeling van patiënten. De AIOS krijgen het vak in de vingers door een combinatie van meewerken met de chirurgen, patiëntbesprekingen, trainingen, veel cursussen en vooral door toenemende eigen verantwoordelijkheid in de loop van de opleiding.

Uniek
Arts-assistenten chirurgie kiezen in hun vijfde of zesde opleidingsjaar een subspecialisme (gastro-enterologisch-, oncologisch-, trauma-, vaat-, HPB- of kinderchirurg). Binnen Treant Zorggroep kunnen zowel de gastro-enterologische als de oncologische chirurgiedifferentiaties gevolgd worden. Het is voor Noord-Nederland uniek dat op drie ziekenhuislocaties van een zorggroep subspecialisaties gevolgd kunnen worden. De opleiding tot chirurg duurt zes jaar, even lang als de opleiding tot basisarts (geneeskunde).

Treant Zorggroep leidt naast AIOS heelkunde, ook op voor AIOS interne geneeskunde, tropengeneeskunde, huisartsgeneeskunde, ouderengeneeskunde en arts verstandelijk gehandicapten. Arts-assistenten niet in opleiding (ANIOS) werken momenteel op de drie ziekenhuislocaties op de spoedeisende hulp, chirurgie, interne geneeskunde, cardiologie en bij de kindergeneeskunde.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen