Kabinet maakt extra geld vrij voor NFI

Array

Het kabinet investeert vanaf volgend jaar 250 miljoen euro structureel in Veiligheid en Justitie om de begroting meer solide te maken. Dit staat in een brief die de ministers Van der Steur van Veiligheid en Justitie en Dijsselbloem van Financi?n aan de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Het kabinet trekt extra geld uit voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Het NFI krijgt in 2016 incidenteel 5 miljoen euro voor benodigde extra capaciteit bij het NFI om forensisch onderzoek uit te (laten) voeren en voor frictiekosten in het kader van de efficiencytaakstelling.

Vanaf 2017 krijgen politie en Openbaar Ministerie (OM) 2 miljoen om extra in te kopen bij andere (particuliere) instituten (continuering van de Winsemius-gelden).

Daarnaast krijgt het NFI vanaf 2017 structureel 3 miljoen euro extra voor innovatie en ontwikkeling en om bestaand aanbod binnen bepaalde productgroepen te verruimen. Over de invulling hiervan gaat het kabinet nog in gesprek met NFI, OM en politie.

Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen