ZGT bereikt akkoord met alle zorgverzekeraars voor zorgverzekering 2016

Array

Budgetpolissen zijn niet gecontracteerd bij ZGT
In de afgelopen weken heeft ZGT bekend gemaakt met welke zorgverzekeraars er contracten zijn afgesloten voor de zorgverzekering 2016. ZGT kan melden dat de contracten met alle zorgverzekeraars voor 2016 rond zijn.

Eerder werd al gemeld dat ZGT als eerste ziekenhuis een contract heeft afgesloten met zorgverzekeraar Menzis. Hierop volgden zorgverzekeraars VGZ, Zilveren Kruis en Multizorg. Naast deze zorgverzekeraars is inmiddels ook met CZ en DSW een akkoord bereikt voor de zorgverzekering 2016. Dit betekent dat alle verzekerden door de eerdergenoemde zorgverzekeraars, ook volgend jaar weer voor medisch specialistische zorg terecht kunnen bij ZGT.

Budgetpolissen zijn niet gecontracteerd bij ZGT
Voor de zorgverzekering van 2016 heeft ZGT naast bovenstaande polissen, geen budgetpolissen gecontracteerd. Indien zorgconsumenten verzekerd zijn met een Basis Budget Polis, is ZGT niet gecontracteerd voor het verlenen van de hierbij betreffende zorg en zal de zorgconsument mogelijk een deel van de kosten zelf moeten betalen. Met een budgetpolis kunt u als verzekerde goedkoper uit zijn, maar ook flink duurder. Een budgetpolis kan uiteindelijk leiden tot hogere bijkomende kosten. Weet dus waar u voor kiest, en kies bewust. U heeft nog tot 31 december de tijd om uw zorgverzekering voor 2016 te kiezen.

Door middel van Controle op Verzekeringsrecht (COV) kan ZGT eenvoudig informeren over welke polis een patiënt beschikt. Op basis hiervan wordt vastgesteld of de verrichte zorg door ZGT volledig, gedeeltelijk of niet door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Daarnaast kan door de Basis Budget verzekeringspas worden afgeleid over welke polis een zorgconsument beschikt. Wanneer zorgconsumenten verzekerd zijn met een budgetpolis, zijn de volgende twee situaties mogelijk bij het verlenen van specialistische zorg door ZGT:

  • De zorgconsument accepteert de ongecontracteerde zorg niet. In dat geval wordt een zorgconsument terugverwezen naar de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar geeft aan de zorgconsument door bij welk ziekenhuis hij/zij wel terecht kan.
  • De zorgconsument accepteert de ongecontracteerde zorg en betaalt deze zorg zelf. Vanuit de zorgverzekeraar vindt er geen vergoeding plaats.

Bovenstaande punten gelden uitsluitend voor patiënten van 18 jaar en ouder. Jongeren onder de 18 jaar worden altijd ingeschreven voor een normale basisverzekering, ook als de ouders een budgetpolis hebben afgesloten. Vergoeding vindt plaats op basis van de voorwaarden van de basisverzekering.

Alle zorgverzekeraars vergoeden verder alle behandelingen bij ZGT
Tussen de zorgverzekeraars onderling zijn er geen verschillen in de vergoedingen van behandelingen bij ZGT in 2016.

http://nieuws.zgt.nl/zgt-bereikt-akkoord-met-alle-zorgverzekeraars-voor-zorgverzekering-2016/

Bron: ZGT

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen