Tips & links op Autisme.nl

Array

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft de website www.autisme.nl verrijkt met uitgebreide informatie over belangrijke onderwerpen: Levensloopbegeleiding; Onderwijs; Studeren; Werk; Stress; Vrije tijd en over de combinatie Autisme en een Verstandelijke beperking.

De nieuwste informatie over deze onderwerpen is vrij toegankelijk op www.autisme.nl/tips-links. In januari wordt hier informatie over Therapie en medicatie, Vriendschappen en relaties en Wonen aan toegevoegd.

Zo is een breed online platform gecreëerd dat de meest actuele kennis over autisme koppelt aan betrouwbare adviezen en tips van ervaringsdeskundigen. Autisme.nl is hiermee het meest uitgebreide en betrouwbare startpunt om de wereld van autisme te ontdekken.

Hulp bij autisme
Autisme.nl wordt al door 40.000 unieke bezoekers per maand bezocht (ca 450.000 per jaar) en wekelijks komen er via de Informatie & Advieslijn en de Autisme Info Centra van de NVA tientallen vragen binnen: ‘Hoe kies ik een school die oog heeft voor de talenten van mijn kind? Hoe kom ik aan werk, dat bij mij past? Waar vind ik begeleiding voor mijn kind, of partner met autisme? Wat kunnen we aanpassen op onze sportclub zodat dit jongetje met autisme ook lekker mee kan doen?’ Het is vaak een hele zoektocht en er is niet één vaste route die voor iedereen werkt. De recente ontwikkelingen binnen onderwijs, werk en zorg hebben de  informatievraag van mensen met autisme en hun families alleen maar doen toenemen. Op basis van die vragen heeft de NVA, in samenwerking met een breed netwerk van (ervarings-)deskundigen, nu de nieuwe content ontwikkeld.

“Als je googelt op autisme krijgt je meer dan 8 miljoen resultaten. Waar moet je beginnen? Daarbij is de informatie vaak incompleet of gedateerd en de bronnen zijn niet altijd betrouwbaar”, aldus Swanet  Woldhuis, directeur van de NVA, “Onze website gaf al veel informatie, maar met deze nieuwe content kunnen we veel meer en actuele kennis en contacten die wij als belangenvereniging hebben, delen met iedereen.”

Diepte-interviews als basis
Tips & links op autisme.nl is deels het resultaat van tientallen diepte-interviews met jongeren en volwassenen met autisme en hun families en ontsluit daardoor een schatkamer aan informatie van en voor deze doelgroep. Zij gaven een inkijkje in hun leven; in waar zij hun kracht uit putten, wat zij lastig vinden en hoe ze daarmee omgaan. Tips & links geeft de gebruiker inzicht in de eigen hulpvraag en vervolgens ook de juiste tips en links. Daarbij worden de adviezen van ervaringsdeskundigen gekoppeld aan actuele kennis over autisme.

www.autisme.nl/tips-links is het startpunt in de zoektocht naar de juiste informatie, hulp en begeleiding bij autisme en is het antwoord op de vele vragen over autisme die dagelijks bij de informatielijn van de Nederlandse Vereniging voor Autisme binnen komen. Ook vind je hier vele links naar goede boeken en websites die je verder kunnen helpen, zoals naar de keuzehulpen op Autismewegwijzer.nl, een website die de NVA samen met Vanuit autisme bekeken heeft ontwikkeld. De links zijn gebundeld per onderwerp.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen