Kassamedewerkers en vrijwilligers Royaal Zorg ontfermen zich over kwetsbare ouderen

Array

Royaal Zorg start project “SuperZorg” om de wereld van ouderen te vergroten.
In januari 2016 start de Haagse thuiszorginstelling Royaal Zorg in twee Albert Heijn supermarkten in Den Haag het project “SuperZorg”. Het project heeft het doel om kwetsbare ouderen extra aandacht, informatie of hulp te bieden. De supermarkt is voor veel eenzame ouderen de laatste mogelijkheid om de eenzaamheid even te ontlopen en één van de dringendste redenen om het huis te verlaten. “SuperZorg” van Royaal Zorg speelt in op dit gegeven door eenzame en kwetsbare ouderen via de supermarkt aan te spreken met het doel om hen in contact te brengen met leeftijdsgenoten, informatie te geven of eventueel door te verwijzen naar een zorginstelling. Voor meer informatie: www.royaalzorg.nu

Eerste levensbehoefte
Binnen het project “SuperZorg” wordt niet alleen contact gestimuleerd tussen kwetsbare ouderen en welzijns- en zorginstellingen. Er is juist veel ruimte voor een sociaal praatje tussen de ouderen en vrijwilligers. Niet iedere oudere is kwetsbaar of eenzaam, maar voor iedere senior geldt dat sociaal contact een eerste levensbehoefte is. Sociaal contact vergroot de wereld en voorkomt dat ouderen in een sociaal isolement terecht komen.

Het idee voor het project SuperZorg is ontstaan door een thuiszorgmedewerkster van Royaal Zorg, die haar baan combineerde met een baan bij Albert Heijn. ‘De medewerkers in de supermarkt kennen de ouderen vaak goed. Het plan voor “SuperZorg” is ontstaan nadat een oudere man die vaak in de Albert Heijn kwam was overleden. Toen de oudere klant al een paar dagen niet was geweest, maakten medewerkers zich zorgen. Ze hoorden via ons het vervelende nieuws dat de klant was overleden. Na dit incident besloten we een proef te starten met Albert Heijn om samen te gaan werken, zodat sneller ingegrepen kan worden als dit nodig is’ aldus Sumeyra Yazir van Royaal Zorg.

Informatie over Royaal Zorg
Royaal Zorg is een Haagse thuiszorginstelling die zorg levert in de eigen omgeving. Royaal Zorg richt zich op maatwerk en cultuursensitiviteit: alle ouderen zijn verschillend, en vinden het prettig als de zorg aansluit bij hun belevingswereld en voorkeuren.
Bron: smith-communicatie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen