Radioprogramma ‘Uit de weg’ stopt na 27 jaar!

Array

Het zit erop! Zondag 27 december tussen 18.00 en 18.30 uur hoor je bij Radio Oost voor het laatst het wekelijkse radioprogramma ‘Uit de Weg’ over welzijn en zorg in Overijssel.
‘Uit de weg’ heeft zich in de afgelopen kwart eeuw ontwikkeld van een programma ‘van en voor gehandicapten en chronisch zieken’ tot een professioneel radioprogramma over zorg en samenleving dat werd gemaakt door vrijwilligers. De regionale omroep begon in 1988 met het programma.

Zorg in onze samenleving
De geschiedenis van het radioprogramma loopt parallel met de ontwikkelingen in de in de wereld van welzijn en zorg. Bij het begin in 1988 lag de nadruk op emancipatie van gehandicapten en chronisch zieken. Later kwam deze te liggen op de rol en positie van de zorg in onze samenleving.
Arcon
Arcon (onderzoeks- en adviesorganisatie voor de civil society) heeft samen met Radio Oost het programma financieel ondersteund. Arcon faciliteerde de vrijwilligers, RTV Oost stelde apparatuur en technici ter beschikking. Medio dit jaar heeft Arcon besloten de beschikbare middelen op een andere manier in te zetten. Reden voor RTV Oost om er na 27 jaar mee te stoppen.


De laatste uitzending van ‘Uit de Weg’ is te beluisteren bij Radio Oost op zondag 27 december tussen 18.00 en 18.30 uur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen