Multifunctionele bedbank Meander krijgt internationale prijs

Array

Het ontwerp van de bedbank in Meander Medisch Centrum heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Het gaat om de Good Design Award 2015. De bedbanken staan op bijna alle eenpersoonskamers in het ziekenhuis en zijn daar een welkome aanvulling op de ziekenhuiszorg.

Overdag kan de bedbank worden gebruikt door het bezoek als bank. Het meubelstuk is eenvoudig om te bouwen tot een slaapbank. ’s Nachts kan een familielid dan bij een patiënt overnachten.

Deze manier van ‘rooming in’ is vooral heel prettig voor de verlos- en kinderafdeling, voor de palliatieve afdeling, voor mantelzorgers en voor mensen die angstig of verward zijn. De bedbanken zijn een extra voorziening in het ziekenhuis. De aanschaf is mogelijk gemaakt door fondsenwerving via de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum.

Good Design
Good Design is ’s werelds meest prestigieuze en oudste ontwerpprijs, georganiseerd door Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design in samenwerking met het Europese centrum voor Architectuur, Kunst, Vormgeving en Stedenbouwkunde. Zij hebben deze week de Good Design Award 2015 voor “The Sofa” toegekend. De bedbank is eerder genomineerd voor de innovatieprijs van stichting Voorzorg Utrecht. Meander Medisch Centrum is blij met deze prachtige erkenning voor dit unieke meubelstuk dat in overleg tussen de architect Atelier PRO en de gebruikers tot stand is gekomen.

Het is niet de eerste keer dat Meander Medisch Centrum erkenning krijgt voor haar architectuur. Eerder al ontving het ziekenhuis de WAN Healthcare Award 2014 (built category) en de Healthcare Environment Award 2015 (acute care category). Ook de SBID Healthcare Design Award 2015 voor het interieurontwerp in de categorie zorg viel ons gebouw ten deel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen